Krokante pompoen uit de oven

Deze plakjes pompoen uit de oven met een krokant laagje met Parmezaanse kaas is lekker als snack of bijgerechtje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven op 200° graden.

Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draadjes en snijd de pompoen in vieren. De schil van een flespompoen kun je eraan laten zitten. Een hokkaido pompoen kun je eventueel schillen of de minder mooie plekjes eraf snijden. Snijd de stukken in plakjes van ca. 1 cm dik. Leg deze op een bakplaat.

Hak of maal de beschuiten fijn. Meng het kruim met de geraspte Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en pers de teen knoflook erbij uit. Bestrijk de plakjes pompoen met een dun laagje olie. Bestrooi ze met het mengsel en zet 15 minuten in de oven.

Deze plakjes gegratineerde pompoen zijn lekker als snack of als bijgerecht bij een maaltijd.

Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

135 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.