Griekse panzanella salade

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, maar ook heel lekker op Griekse wijze met feta en geroosterde paprika's.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Indien je zelf paprika’s roostert dan kun je ze in de oven onder de grill leggen op 230° graden voor ca. 25 minuten tot ze zwart zijn. Of op een gaspit leggen die aan staat en hem zwart blakeren. Leg ze daarna in een kom en dek af met folie of doe in een zak en knoop dicht. Verwijder na 15 minuten de velletjes en zaadjes. Voor een snelle variant gebruik je paprika’s uit pot.

  2. Meng de olijfolie, azijn, oregano, peper en zout door elkaar.

  3. Snijd de tomaatjes in stukken en de komkommer in blokjes. Meng deze twee inclusief de zaadjes en vocht van de tomaten in een kom.

  4. Scheur het brood in stukken en meng samen met het azijn-olie mengsel door de groenten.

  5. Snijd de gegrilde paprika in reepjes en voeg ook toe samen met de olijven. Serveer de Griekse panzanella met wat feta.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!