Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse panzanella salade

Panzanella is een Italiaanse broodsalade maar ook heel lekker op Griekse wijze

Ingrediënten
  • 1 groot (oud) ciabatta brood
  • 1 bakje olijven
  • 5 tomaten
  • 150 gr feta
  • 2 eetlepel azijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 komkommer
  • 2 geroosterde paprika’s
  • oregano (naar smaak)

Bereiding
Indien je zelf paprika’s roostert dan kun je ze in de oven onder de grill leggen op 230 graden, ca 25 minuten tot ze zwart zijn. Of op een gaspit leggen die aan staat en hem zwart blakeren. Leg ze daarna in een kom en dek af met folie of doe in een zak en knoop dicht. Verwijder na 15 minuten de velletjes en zaadjes. Voor een snelle variant gebruik je paprika's uit pot.

panzanella_grieks_01.jpg
panzanella_grieks_02.jpg
panzanella_grieks_03.jpg

Meng de olijfolie, azijn, oregano, peper en zout door elkaar. Snijd de tomaatjes in stukken en de komkommer in blokjes. Meng deze twee inclusief de zaadjes en vocht van de tomaten in een kom. Scheur het brood in stukken en meng samen met het azijn-olie mengsel door de groenten.

panzanella_grieks_04.jpg
panzanella_grieks_05.jpg
panzanella_grieks_06.jpg

Snijd de gegrilde paprika in reepjes en voeg ook toe samen met de olijven. Serveer de Griekse panzanella met wat feta.

Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus