Hartige bladerdeegflappen met spinazie

Ben jij ook meer van team hartig? Maak dan deze bladerdeegflappen met een vulling van spinazie, feta en walnoten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Laat de de spinazie ontdooien en vervolgens goed uitlekken. Druk het vocht uit de spinazie in een vergiet. Verwarm de oven op 200 graden.

 Meng de spinazie met feta, snuf peper en walnoten in een kommetje. Neem een vel bladerdeeg en verdeel wat van het spinaziemengsel over een diagonaal stuk. Vouw de andere helft erover en druk goed dicht met een vork. Herhaal dit ook met de rest.

 Leg de bladerdeegflappen met spinazie op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin in de oven.

 Tip: warm ze de volgende dag een paar minuten op in de oven op 200 graden.

 Liever zoet? Probeer dan deze lekkere appelflappen.

flappen-spinazie
19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.