Hartige Italiaanse muffins
Een lekkere snack voor tussendoor of op een feestje; hartige muffins met pijnboompitten, mozzarella en tomaatjes
Vet de muffinvormpjes in of gebruikt papieren vormpjes in een muffinbakblik. Vul de vormpjes tot de helft met het mengsel. Snijd de helft van de tomaatjes in kwarten en verdeel deze over het beslag in de vormpjes. Schep er weer een beetje beslag op zodat de vormpjes tot ongveer ¾ gevuld zijn. Druk dan in elke muffin zachtjes een heel tomaatje (met kroontje) en zet ze ongeveer 30 min in de oven. Door de mozzarella blijven ze vrij zacht van binnen. Zowel warm als koud lekker.
Ingrediënten
40 ml olijfolie
Bakje a 170 gr griekse yoghurt
1 ei
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 bol mozzarella
Peper en zout
(Verse) basilicum
12 kerstomaatjes
3 eetl melk
3 eetl pijnboompitten
Materialen
Mixer
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Mix de olijfolie, yoghurt, melk, en ei met een mixer door elkaar. Voeg het meel toe en mix nog even door tot een egaal beslag. Snijd de bol mozzarella in stukjes schep deze met een lepel er door. Snijd de basilicum in stukjes of gebruik gedroogde basilicum en meng deze met de pijnboompitten en wat peper en zout door het beslag.
 



