Ga naar de inhoud
Hartige Italiaanse muffins

Hartige Italiaanse muffins

Een lekkere snack voor tussendoor of op een feestje; hartige muffins met pijnboompitten, mozzarella en tomaatjes.

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 40 ml olijfolie
  • Bakje griekse yoghurt ( à 170 gr )
  • 1 ei
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • basilicum ( Verse )
  • 12 kerstomaatjes
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels pijnboompitten

Materialen

  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Mix de olijfolie, yoghurt, melk, en ei met een mixer door elkaar. Voeg het meel toe en mix nog even door tot een egaal beslag.


  2. Snijd de bol mozzarella in stukjes schep deze met een lepel er door. Snijd de basilicum in stukjes of gebruik gedroogde basilicum en meng deze met de pijnboompitten en wat peper en zout door het beslag.


    hartige italiaanse muffins stap 1 hartige italiaanse muffins stap 2 hartige italiaanse muffins stap 3
  3. Vet de muffinvormpjes in of gebruikt papieren vormpjes in een muffinbakblik. Vul de vormpjes tot de helft met het mengsel. Snijd de helft van de tomaatjes in kwarten en verdeel deze over het beslag in de vormpjes. Schep er weer een beetje beslag op zodat de vormpjes tot ongveer ¾ gevuld zijn.


  4. Druk dan in elke muffin zachtjes een heel tomaatje (met kroontje) en zet ze ongeveer 30 min in de oven. Door de mozzarella blijven ze vrij zacht van binnen. Zowel warm als koud lekker.