Hartige Italiaanse muffins

Een lekkere snack voor tussendoor of op een feestje; hartige muffins met pijnboompitten, mozzarella en tomaatjes
Ingrediënten
40 ml olijfolie
Bakje a 170 gr griekse yoghurt
1 ei
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 bol mozzarella
Peper en zout
(Verse) basilicum
12 kerstomaatjes
3 eetl melk
3 eetl pijnboompitten
 
Materialen
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Mix de olijfolie, yoghurt, melk, en ei met een mixer door elkaar. Voeg het meel toe en mix nog even door tot een egaal beslag. Snijd de bol mozzarella in stukjes schep deze met een lepel er door. Snijd de basilicum in stukjes of gebruik gedroogde basilicum en meng deze met de pijnboompitten en wat peper en zout door het beslag.
 
hartige italiaanse muffins01 hartige italiaanse muffins02 hartige italiaanse muffins03 hartige italiaanse muffins04 Vet de muffinvormpjes in of gebruikt papieren vormpjes in een muffinbakblik. Vul de vormpjes tot de helft met het mengsel. Snijd de helft van de tomaatjes in kwarten en verdeel deze over het beslag in de vormpjes. Schep er weer een beetje beslag op zodat de vormpjes tot ongveer ¾ gevuld zijn. Druk dan in elke muffin zachtjes een heel tomaatje (met kroontje) en zet ze ongeveer 30 min in de oven. Door de mozzarella blijven ze vrij zacht van binnen. Zowel warm als koud lekker.
Vind je dit leuk?
101 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!