Plaatpizza met pompoen

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 210 graden. Snijd de pompoen in stukken en schil deze. Snijd vervolgens in dunne plakjes, ca 5 mm dik anders worden ze niet goed gaar. Hak ook de ui in ringetjes. Meng de pompoen schijfjes en rode ui in een kom met een lepel olie, kneepje honing, tijm, peper en zout.

 Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Kruimel de helft van de geitenkaas over de bodem en verdeel hierop het pompoenmengsel. Kruimel vervolgens de rest van de geitenkaas er over. Bestrooi met pompoenpitten.

 Bak de plaattaart met pompoen ca 25 minuten in de oven tot hij mooi krokant is. Garneer voor het serveren eventueel met wat waterkers of rucola.

63 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.