Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hartige pompoentaart

Lekker in de herfst als lunch of tussendoortje; plaattaart met rode ui, geitenkaas en pompoen
Ingrediënten
½ pompoen
1 rol vers bladerdeeg of 6 losse plakjes
3 rode uien
1 eelt bruine basterdsuiker
50 gr walnoten
150 gr geitenkaas
Zout en zwarte peper
1 eelt boter
2 eelt olijfolie
1 theel rozemarijn (vers of gedroogd)
 
Materiaal
Stamper
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in stukken. Je mag de pompoen schillen maar dat is niet noodzakelijk. Breng een pan water aan de kook voeg alle pompoen toe. Zorg er voor dat de pompoen net onder water staat. Kook in 10 min gaar en giet af. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en verdeel het bladerdeeg er over. Als je losse plakjes gebruikt zorg dan dat je ze goed aan elkaar plakt. Vouw de rand iets omhoog en vouw om. Snijd de ui in ringetjes en bak deze in de boter en suiker in ongeveer 2 minuten aan totdat de suiker gekarameliseerd is. Leg eventueel een paar stukjes pompoen apart voor de garnering en stamp de rest van de pompoen grof en voeg zout en peper toe. Smeer de het pompoenpuree over het bladerdeeg. Zet de taart 10 minuten in de oven. Verdeel daarna de uien, stukjes geitenkaas en walnoot er over. Leg ook de stukjes pompoen er op. Meng de olijfolie met de rozemarijn en besprenkel de taart hier mee. Zet de taart nogmaals 20 min in de oven.
Voor wat extra pit; voeg wat gemalen komijnzaad en paprikpoeder toe aan de pompoenpuree.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×