Ga naar de inhoud
Plaatpizza met pompoen

Plaatpizza met pompoen

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr pompoen in blokjes ( naar keuze )
  • 1 rol vers bladerdeeg of 6 losse plakjes
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olie
  • kneepje honing
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 125 gr geitenkaas
  • Zout en zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Optioneel: waterkers of rucola voor garnering.

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 210° graden. Schil de pompoen en snijd deze eerst in stukken en daarna in dunne plakjes ca. 5 mm dik. Maak ze niet veel dikker, anders worden ze niet goed gaar. Snijd de ui in ringetjes. Meng de pompoen schijfjes en rode ui in een kom met een lepel olie, kneepje honing, tijm, peper en zout.


  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Kruimel de helft van de geitenkaas over de bodem en verdeel hierop het pompoenmengsel. Kruimel vervolgens de rest van de geitenkaas erover en bestrooi het geheel met pompoenpitten.


  3. Bak de plaattaart met pompoen ca. 25 minuten in de oven tot hij mooi krokant is. Garneer voor het serveren eventueel met wat waterkers of rucola en nog een beetje olijfolie.


  4. Serveer met een lekkere herfstsalade of een kopje soep.