Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hartige pompoentaart

Lekker in de herfst als lunch of tussendoortje; plaattaart met rode ui, geitenkaas en pompoen
Ingrediënten
½ pompoen
1 rol vers bladerdeeg of 6 losse plakjes
3 rode uien
1 eelt bruine basterdsuiker
50 gr walnoten
150 gr geitenkaas
Zout en zwarte peper
1 eelt boter
2 eelt olijfolie
1 theel rozemarijn (vers of gedroogd)
 
Materiaal
Stamper
Bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in stukken. Je mag de pompoen schillen maar dat is niet noodzakelijk. Breng een pan water aan de kook voeg alle pompoen toe. Zorg er voor dat de pompoen net onder water staat. Kook in 10 min gaar en giet af. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en verdeel het bladerdeeg er over. Als je losse plakjes gebruikt zorg dan dat je ze goed aan elkaar plakt. Vouw de rand iets omhoog en vouw om. Snijd de ui in ringetjes en bak deze in de boter en suiker in ongeveer 2 minuten aan totdat de suiker gekarameliseerd is. Leg eventueel een paar stukjes pompoen apart voor de garnering en stamp de rest van de pompoen grof en voeg zout en peper toe. Smeer de het pompoenpuree over het bladerdeeg. Zet de taart 10 minuten in de oven. Verdeel daarna de uien, stukjes geitenkaas en walnoot er over. Leg ook de stukjes pompoen er op. Meng de olijfolie met de rozemarijn en besprenkel de taart hier mee. Zet de taart nogmaals 20 min in de oven.
Voor wat extra pit; voeg wat gemalen komijnzaad en paprikpoeder toe aan de pompoenpuree.
Beoordeling (33 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s