Plaatpizza met pompoen

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 210° graden. Schil de pompoen en snijd deze eerst in stukken en daarna in dunne plakjes ca. 5 mm dik. Maak ze niet veel dikker, anders worden ze niet goed gaar. Snijd de ui in ringetjes. Meng de pompoen schijfjes en rode ui in een kom met een lepel olie, kneepje honing, tijm, peper en zout.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Kruimel de helft van de geitenkaas over de bodem en verdeel hierop het pompoenmengsel. Kruimel vervolgens de rest van de geitenkaas erover en bestrooi het geheel met pompoenpitten.

Bak de plaattaart met pompoen ca. 25 minuten in de oven tot hij mooi krokant is. Garneer voor het serveren eventueel met wat waterkers of rucola en nog een beetje olijfolie.

Serveer met een lekkere herfstsalade of een kopje soep.

81 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!