Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met pompoen

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 210 graden. Snijd de pompoen in stukken en schil deze. Snijd vervolgens in dunne plakjes, ca 5 mm dik anders worden ze niet goed gaar. Hak ook de ui in ringetjes. Meng de pompoen schijfjes en rode ui in een kom met een lepel olie, kneepje honing, tijm, peper en zout.

 Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Kruimel de helft van de geitenkaas over de bodem en verdeel hierop het pompoenmengsel. Kruimel vervolgens de rest van de geitenkaas er over. Bestrooi met pompoenpitten.

 Bak de plaattaart met pompoen ca 25 minuten in de oven tot hij mooi krokant is. Garneer voor het serveren eventueel met wat waterkers of rucola.

plaattaart-pompoen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×