Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hasselback aardappelen

Dun gesneden aardappeltjes met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst
 
Ingrediënten
8 aardappels (vastkokend)
20 gr boter
30 ml olijfolie
Peper en zout
50 gr parmezaanse kaas (of andere harde kaas)
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappels goed schoon. Smelt de boter in een pannetje en roer de olijfolie er door. Leg de aardappel op een (grote) lepel en Snijd in hele dunne schijfjes. De lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen in een ovenschaal en vul de inkepingen met kaas. Schenk de het oliemengsel er over en bestrooi met peper en zout. Zet de aardappels een uurtje in de oven.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×