Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hasselback aardappelen

Dun gesneden aardappeltjes met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst
 
Ingrediënten
8 aardappels (vastkokend)
20 gr boter
30 ml olijfolie
Peper en zout
50 gr parmezaanse kaas (of andere harde kaas)
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappels goed schoon. Smelt de boter in een pannetje en roer de olijfolie er door. Leg de aardappel op een (grote) lepel en Snijd in hele dunne schijfjes. De lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen in een ovenschaal en vul de inkepingen met kaas. Schenk de het oliemengsel er over en bestrooi met peper en zout. Zet de aardappels een uurtje in de oven.
 
Beoordeling (174 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel