Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hasselback aardappelen

Dun gesneden aardappeltjes met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst
 
Ingrediënten
8 aardappels (vastkokend)
20 gr boter
30 ml olijfolie
Peper en zout
50 gr parmezaanse kaas (of andere harde kaas)
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappels goed schoon. Smelt de boter in een pannetje en roer de olijfolie er door. Leg de aardappel op een (grote) lepel en Snijd in hele dunne schijfjes. De lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen in een ovenschaal en vul de inkepingen met kaas. Schenk de het oliemengsel er over en bestrooi met peper en zout. Zet de aardappels een uurtje in de oven.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×