Herfstsalade met pompoen

Deze vegetarische salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnoot maakt een gure herfstdag meteen wat zonniger

20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden. Snijd de pompoen in blokjes en doe deze in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olie, peper, zout en wat tijm. Leg de tenen knoflook (in schil) er tussen. Zet de schaal ongeveer 20 tot 25 min. in de oven. Voeg de laatste paar minuten de rode ui toe in ringetjes.

  2. Haal de knoflook tenen uit de ovenschaal en haal ze uit de schil. Doe ze in een keukenmachine en mix fijn met een scheutje olie, kneepje honing en 1 eetlepel balsamicoazijn.

  3. Laat de linzen uitlekken. Verdeel de sla over 2 borden. Doe daarop de linzen (je kunt ze ook nog even verwarmen van te voren). Verdeel de pompoen en de ui over de linzen salade. Kruimel de geitenkaas en walnoten erover. Besprenkel met de zoete knoflook dressing. Serveer de salade lauwwarm.

Heeft het gesmaakt?
185 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!