Herfstsalade met pompoen

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Lunch recept 15 min + 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185° graden.

  2. Snijd de pompoen in stukken.

  3. Leg wat bakpapier op een bakplaat en verdeel daar de pompoen over.

  4. Verdeel hier vervolgens de kaneel, kurkuma, olijfolie, peper en zout overheen.

  5. Zet in de oven voor 35 minuten op 185° graden.

  6. Ondertussen verdeel je de sla over de borden, snijd je tomaatjes in stukjes en de rode ui in dunne ringen.

  7. Als de pompoen klaar is verdeel je deze samen met de tomaatjes en rode ui over de sla.

  8. Verdeel hier vervolgens ook de noten, geitenkaas en balsamicocrème overheen.

  9. Tip: Ook lekker: bak de uien op laag vuur met wat olijfolie en balsamico crème totdat ze lekker zacht zijn. Voeg eventueel tussendoor een klein scheutje water toe als het te droog wordt.

Heeft het gesmaakt?
42 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.