Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Herfstsalade met pompoen

Deze vegetarische salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnoot maakt een gure herfstdag meteen wat zonniger

Ingrediënten
  • 400 gr pompoen (in stukjes (te koop in zak))
  • 3 tenen knoflook
  • snuf tijm
  • 80 gr rucola melange
  • 2 eetlepels walnoten
  • 200 gr linzen (uit pot of zak)
  • 1 rode ui
  • 75 gr geitenkaas
  • scheut olijfolie
  • kneepje honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout
Materialen
  • Keukenmachine of hakmolen

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olie, peper, zout en wat tijm. Leg de tenen knoflook (in schil) er tussen. Zet de schaal ongeveer 20 tot 25 min in de oven. Voeg de laatste paar minuten de rode ui toe in ringetjes.

herfstsalade_pompoen_01.jpg
herfstsalade_pompoen_04.jpg
herfstsalade_pompoen_02.jpg
herfstsalade_pompoen_03.jpg

Haal de knoflook tenen uit de ovenschaal en haal ze uit de schil. Doe ze in een keukenmachine en mix fijn met een scheutje olie, kneepje koning en 1 eetlepel balsamicoazijn. Laat de linzen uitlekken. Verdeel de sla over 2 borden. Doe daarop de linzen (je kunt ze ook nog even verwarmen van te voren). Verdeel de pompoen en de ui over de linzen salade. Kruimel de geitenkaas en walnoten er over. Besprenkel met de zoete knoflook dressing. Serveer de salade lauwwarm.

Beoordeling (72 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili