Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Herfstsalade met pompoen

Deze vegetarische salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnoot maakt een gure herfstdag meteen wat zonniger

Ingrediënten
  • 400 gr pompoen (in stukjes (te koop in zak))
  • 3 tenen knoflook
  • snuf tijm
  • 80 gr rucola melange
  • 2 eetlepels walnoten
  • 200 gr linzen (uit pot of zak)
  • 1 rode ui
  • 75 gr geitenkaas
  • scheut olijfolie
  • kneepje honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout
Materialen
  • Keukenmachine of hakmolen

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olie, peper, zout en wat tijm. Leg de tenen knoflook (in schil) er tussen. Zet de schaal ongeveer 20 tot 25 min in de oven. Voeg de laatste paar minuten de rode ui toe in ringetjes.

herfstsalade_pompoen_01.jpg
herfstsalade_pompoen_04.jpg
herfstsalade_pompoen_02.jpg
herfstsalade_pompoen_03.jpg

Haal de knoflook tenen uit de ovenschaal en haal ze uit de schil. Doe ze in een keukenmachine en mix fijn met een scheutje olie, kneepje koning en 1 eetlepel balsamicoazijn. Laat de linzen uitlekken. Verdeel de sla over 2 borden. Doe daarop de linzen (je kunt ze ook nog even verwarmen van te voren). Verdeel de pompoen en de ui over de linzen salade. Kruimel de geitenkaas en walnoten er over. Besprenkel met de zoete knoflook dressing. Serveer de salade lauwwarm.

Beoordeling (42 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x ovenschotels
  • Hoofdgerecht
Rode kool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
Ovenschotel met broccoli
  • Hoofdgerecht
Zalm prei ovenschotel

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Tom ka kai soep
Marokkaanse stamppot
Mini spinazie pannenkoekjes
Hartjes salade met munt dressing
Ei Wrap met Hüttenkäse