Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indiase wortelsoep

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Ingrediënten
  • 500 gr wortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 tomaat
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peterselie of koriander voor de garnering
  • olie om te bakken
Materialen
  • Staafmixer of blender

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en het stukje gember fijn. Fruit deze aan in een soeppan met een klein scheutje olie. Voeg de komijn toe en vervolgens de wortel in stukjes. Snijd de tomaat in grove stukken en voeg ook toe aan de pan. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.

Kook ongeveer 10 min tot de wortel zacht is geworden. Pureer de soep dan glad met de staafmixer. Roer de kokosmelk er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat koriander of peterselie. Lekker met wat naanbrood.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×