Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase wortelsoep

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Ingrediënten
  • 500 gr wortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 tomaat
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peterselie of koriander voor de garnering
  • olie om te bakken
Materialen
  • Staafmixer of blender

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en het stukje gember fijn. Fruit deze aan in een soeppan met een klein scheutje olie. Voeg de komijn toe en vervolgens de wortel in stukjes. Snijd de tomaat in grove stukken en voeg ook toe aan de pan. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.

indiase_wortelsoep_01.jpg
indiase_wortelsoep_02.jpg
indiase_wortelsoep_03.jpg

Kook ongeveer 10 min tot de wortel zacht is geworden. Pureer de soep dan glad met de staafmixer. Roer de kokosmelk er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat koriander of peterselie. Lekker met wat naanbrood.

Beoordeling (118 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×