Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase wortelsoep

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Ingrediënten
  • 500 gr wortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 tomaat
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peterselie of koriander voor de garnering
  • olie om te bakken
Materialen
  • Staafmixer of blender

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en het stukje gember fijn. Fruit deze aan in een soeppan met een klein scheutje olie. Voeg de komijn toe en vervolgens de wortel in stukjes. Snijd de tomaat in grove stukken en voeg ook toe aan de pan. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.

indiase_wortelsoep_01.jpg
indiase_wortelsoep_02.jpg
indiase_wortelsoep_03.jpg

Kook ongeveer 10 min tot de wortel zacht is geworden. Pureer de soep dan glad met de staafmixer. Roer de kokosmelk er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat koriander of peterselie. Lekker met wat naanbrood.

Beoordeling (105 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal