Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase wortelsoep

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Ingrediënten
  • 500 gr wortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 tomaat
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peterselie of koriander voor de garnering
  • olie om te bakken
Materialen
  • Staafmixer of blender

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en het stukje gember fijn. Fruit deze aan in een soeppan met een klein scheutje olie. Voeg de komijn toe en vervolgens de wortel in stukjes. Snijd de tomaat in grove stukken en voeg ook toe aan de pan. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.

indiase_wortelsoep_01.jpg
indiase_wortelsoep_02.jpg
indiase_wortelsoep_03.jpg

Kook ongeveer 10 min tot de wortel zacht is geworden. Pureer de soep dan glad met de staafmixer. Roer de kokosmelk er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat koriander of peterselie. Lekker met wat naanbrood.

Beoordeling (129 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst