Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase wortelsoep

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Ingrediënten
  • 500 gr wortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 tomaat
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peterselie of koriander voor de garnering
  • olie om te bakken
Materialen
  • Staafmixer of blender

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en het stukje gember fijn. Fruit deze aan in een soeppan met een klein scheutje olie. Voeg de komijn toe en vervolgens de wortel in stukjes. Snijd de tomaat in grove stukken en voeg ook toe aan de pan. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.

indiase_wortelsoep_01.jpg
indiase_wortelsoep_02.jpg
indiase_wortelsoep_03.jpg

Kook ongeveer 10 min tot de wortel zacht is geworden. Pureer de soep dan glad met de staafmixer. Roer de kokosmelk er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt en wat koriander of peterselie. Lekker met wat naanbrood.

Beoordeling (125 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette