Italiaans voorgerecht in een glaasje

Dit voorgerecht met tomaat, mozzarella en rauwe ham is past perfect bij een Italiaans diner

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Snijd de tomaten klein. Snijd of scheur ook de plakken serranoham in kleinere stukken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Meng de pesto in een kommetje met een scheutje water om het te verdunnen tot een dressing.

 Verdeel de klein gesneden tomaat over de bodems van de glaasjes, gevolgd door enkele bolletjes mini mozzarella, croutons, de ham en wat pestodressing. Herhaal deze laagjes nog een keer.

 Maak het voorgerecht af met wat geroosterde pijnboompitjes.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.