Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans voorgerecht in een glaasje

Dit voorgerecht met tomaat, mozzarella en rauwe ham is past perfect bij een Italiaans diner

Ingrediënten
  • 3 tomaten
  • 1 zakje mini mozzarella
  • Handje pijnboompitten
  • 4 plakken parmaham
  • Handje croutons
  • 2 eetlepels groene pesto
Benodigdheden
  • 4 kleine glaasjes

Bereiding
Snijd de tomaten klein. Snijd of scheur ook de plakken serranoham in kleinere stukken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Meng de pesto in een kommetje met een scheutje water om het te verdunnen tot een dressing.

Verdeel de klein gesneden tomaat over de bodems van de glaasjes, gevolgd door enkele bolletjes mini mozzarella, croutons, de ham en wat pestodressing. Herhaal deze laagjes nog een keer.

Maak het voorgerecht af met wat geroosterde pijnboompitjes.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×