Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans voorgerecht in een glaasje

Dit voorgerecht met tomaat, mozzarella en rauwe ham is past perfect bij een Italiaans diner

Ingrediënten
  • 3 tomaten
  • 1 zakje mini mozzarella
  • Handje pijnboompitten
  • 4 plakken parmaham
  • Handje croutons
  • 2 eetlepels groene pesto
Benodigdheden
  • 4 kleine glaasjes

Bereiding
Snijd de tomaten klein. Snijd of scheur ook de plakken serranoham in kleinere stukken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Meng de pesto in een kommetje met een scheutje water om het te verdunnen tot een dressing.

Verdeel de klein gesneden tomaat over de bodems van de glaasjes, gevolgd door enkele bolletjes mini mozzarella, croutons, de ham en wat pestodressing. Herhaal deze laagjes nog een keer.

Maak het voorgerecht af met wat geroosterde pijnboompitjes.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×