Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans voorgerecht in een glaasje

Dit voorgerecht met tomaat, mozzarella en rauwe ham is past perfect bij een Italiaans diner

Ingrediënten
  • 3 tomaten
  • 1 zakje mini mozzarella
  • Handje pijnboompitten
  • 4 plakken parmaham
  • Handje croutons
  • 2 eetlepels groene pesto
Benodigdheden
  • 4 kleine glaasjes

Bereiding
Snijd de tomaten klein. Snijd of scheur ook de plakken serranoham in kleinere stukken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Meng de pesto in een kommetje met een scheutje water om het te verdunnen tot een dressing.

Verdeel de klein gesneden tomaat over de bodems van de glaasjes, gevolgd door enkele bolletjes mini mozzarella, croutons, de ham en wat pestodressing. Herhaal deze laagjes nog een keer.

Maak het voorgerecht af met wat geroosterde pijnboompitjes.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×