Ga naar de inhoud
Italiaans voorgerecht in een glaasje

Italiaans voorgerecht in een glaasje

Dit voorgerecht met tomaat, mozzarella en rauwe ham is past perfect bij een Italiaans diner

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 3 tomaten
  • 1 zakje mini mozzarella
  • Handje pijnboompitten
  • 4 plakken parmaham
  • Handje croutons
  • 2 eetlepels groene pesto

Benodigdheden

  • 4 kleine glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaten klein. Snijd of scheur ook de plakken serranoham in kleinere stukken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Meng de pesto in een kommetje met een scheutje water om het te verdunnen tot een dressing.


  2. Verdeel de klein gesneden tomaat over de bodems van de glaasjes, gevolgd door enkele bolletjes mini mozzarella, croutons, de ham en wat pestodressing. Herhaal deze laagjes nog een keer.


  3. Maak het voorgerecht af met wat geroosterde pijnboompitjes.