Italiaanse boerenomelet

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Klop de eieren los met de pesto.

Giet de helft van het mengsel in een pan met een beetje olie of boter en bak lichtbruin aan de onderzijde en wacht tot de bovenzijde grotendeels gestold is.

Draai de omelet dan voorzichtig om en bak ook de andere zijde. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel.

Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes.

Bak deze in een andere pan een paar minuutjes. Voeg dan de Italiaanse kruiden toe.

Snijd de tomaatjes in vieren en voeg op het laatst toe aan de groenten.

Rooster de pijnboompitjes.

Leg een pesto omelet op een bord en schep wat van het groentemengsel erop. Klap dubbel en garneer met Parmezaanse kaas, basilicum en de geroosterde pijnboompitten.

Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

69 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!