Italiaanse boerenomelet
Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
6 eieren
-
4 eetlepels pesto ( kant-en-klaar of zelfgemaakt )
-
1 paprika
-
1 courgette
-
2 theelepels Italiaanse kruiden
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
-
250 gr cherrytomaatjes
-
verse basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Klop de eieren los met de pesto.
-
Giet de helft van het mengsel in een pan met een beetje olie of boter en bak lichtbruin aan de onderzijde en wacht tot de bovenzijde grotendeels gestold is.
-
Draai de omelet dan voorzichtig om en bak ook de andere zijde. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel.
-
Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes.
-
Bak deze in een andere pan een paar minuutjes. Voeg dan de Italiaanse kruiden toe.
-
Snijd de tomaatjes in vieren en voeg op het laatst toe aan de groenten.
-
Rooster de pijnboompitjes.
-
Leg een pesto omelet op een bord en schep wat van het groentemengsel erop. Klap dubbel en garneer met Parmezaanse kaas, basilicum en de geroosterde pijnboompitten.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
105 stemmen
Ook lekker