Italiaanse boerenomelet

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.

Lunch recept 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de eieren los met de pesto.

  2. Giet de helft van het mengsel in een pan met een beetje olie of boter en bak lichtbruin aan de onderzijde en wacht tot de bovenzijde grotendeels gestold is.

  3. Draai de omelet dan voorzichtig om en bak ook de andere zijde. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel.

  4. Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes.

  5. Bak deze in een andere pan een paar minuutjes. Voeg dan de Italiaanse kruiden toe.

  6. Snijd de tomaatjes in vieren en voeg op het laatst toe aan de groenten.

  7. Rooster de pijnboompitjes.

  8. Leg een pesto omelet op een bord en schep wat van het groentemengsel erop. Klap dubbel en garneer met Parmezaanse kaas, basilicum en de geroosterde pijnboompitten.

  9. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
100 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!