Kerst ovenschotel met pompoen

Heerlijke ovenschotel met spruitjes, pompoen en cranberries en een krokant laagje bladerdeeg met uitgestoken sterren. Leuk om te serveren met kerst.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Snijd de pompoen in blokjes.

Breng een pan met water aan de kook. Kook de spruitjes en pompoen ca. 8 minuutjes voor en giet daarna af.

Snipper de rode ui en fruit aan in een pan met de boter.

Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak even mee.

Voeg de bloem toe en roer erdoor. Giet de bouillon erbij en roer goed door.

Doe de spruitjes, cranberry en pompoenblokjes bij de saus in de pan. Breng het mengsel op smaak met tijm.

Verdeel het mengsel dan in een ovenschaal.

Als je losse velletjes bladerdeeg gebruikt dan druk je deze aan elkaar tot 1 grote lap. Druk er een paar sterren uit met een koekjesvorm en plak deze op een ander stuk. Leg dan het deeg op de vulling in de schaal en duw de randen een beetje naar binnen.

Klop het eitje los of gebruik 2 eetlepels (plantaardige) melk en bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg hiermee. Bak 25 tot 30 minuten in de oven.

Tip: Gebruik je plantaardige melk i.p.v. ei en bevat het bladerdeeg geen dierlijke vitamine D dan is dit recept ook vegan. Wil je het gerecht graag met vlees eten? Voeg dan stukjes kip of kalkoen toe samen of in plaats van de paddenstoelen. Je kunt de vulling al van tevoren maken en op het laatst het deeg erop doen en bakken in de oven.

55 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!