Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kerst ovenschotel met pompoen

Heerlijke ovenschotel met spruitjes, pompoen en cranberry en een krokant laagje bladerdeeg met uitgestoken sterren, leuk om te serveren met kerst!

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook. Kook de spruitjes en pompoen ca. 8 minuutjes voor en giet daarna af.

 Snipper de rode ui en fruit aan in een pan met de boter. Voeg de paddenstoelen toe in plakjes en bak even mee. Voeg de bloem toe en roer erdoor. Giet de bouillon erbij en roer goed door. Doe de spruitjes, cranberry en pompoenblokjes bij de saus in de pan. Breng het mengsel op smaak met tijm.

 Verdeel het mengsel dan in een ovenschaal. Als je losse velletjes bladerdeeg gebruikt dan druk je deze aan elkaar tot 1 grote lap. Druk er een paar sterren uit met een koekjesvorm en plak deze op een ander stuk. Leg dan het deeg op de vulling in de schaal en duw de randen een beetje naar binnen. Klop het halve eitje los en bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg hiermee. Bak 25 tot 30 minuten in de oven.

 Tip: Gebruik je plantaardige melk i.p.v. ei en bevat het bladerdeeg geen dierlijke vitamine D dan is dit recept ook vegan. Wil je het gerecht graag met vlees eten, voeg dan stukjes kip of kalkoen toe samen of in plaats van de paddenstoelen. Je kunt de vulling al van tevoren maken en op het laatst het deeg erop doen en bakken in de oven.

kerst-ovenschotel

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×