Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kerst pannenkoekjes

Een feestelijk ontbijt met deze chocolade kerstboom pannenkoeken. Leuk om samen aan tafel te versieren bij het kerstonbijt.

Ingrediënten
Toppings

Bereiding

 Doe de gezeefde bloem in een kom samen met de vanillesuiker, cacaopoeder en een snuf zout. Meng dit tot een geheel. Klop in een andere kom de eieren en voeg vervolgens de melk toe. Maak een kuiltje in de kom met bloem en giet beetje bij beetje het eieren-melk mengsel erbij. Roer dit met een garde tot een beslag.

 Bak dunne pannenkoekjes van het beslag. Verhit wat boter in een koekenpan en voeg hier steeds een soeplepel beslag aan toe en zorg ervoor dat de hele pan bedekt is met beslag. Zodra de bovenkant begint te stollen kun je de pannenkoek omdraaien en de andere kant nog even bakken. Leg de pannenkoeken op een bord en houdt deze warm. Herhaal dit met de rest van het beslag totdat je alle pannenkoeken gebakken hebt.

 Hak de pistachenoten fijn en snijd eventueel stervormpjes uit de banaan. Gebruik 3 dunne pannenkoekjes om een kerstboom te maken.

 Vouw hiervoor de pannenkoek eerst dubbel. Doe wat slagroom op de ene helft van de pannenkoek en vouw nogmaals dubbel zodat je een driehoek vorm krijgt. Leg drie pannenkoeken half op elkaar om een kerstboom te vormen. Maak met de chocoladesaus slingers over de kerstoom pannenkoeken en versier met de banaan sterretjes, granaatappelpitjes en pistachenoten de ‘boom’. Maak af met wat kokosrasp of poedersuiker.

 Tip: ook leuk om meerdere toppings klaar te zetten en aan de ontbijttafel samen je eigen kerstboom te versieren.

Kerst pannenkoekjes

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99