Kerst pannenkoekjes

Een feestelijk ontbijt met deze chocolade kerstboom pannenkoeken. Leuk om samen aan tafel te versieren tijdens het kerstonbijt.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Toppings

Bereiding

Doe de gezeefde bloem in een kom samen met de vanillesuiker, cacaopoeder en een snuf zout. Meng dit tot een geheel.

Klop in een andere kom de eieren en voeg vervolgens de melk toe.

Maak een kuiltje in de kom met bloem en giet beetje bij beetje het eieren-melk mengsel erbij. Roer dit met een garde tot een beslag.

Bak dunne pannenkoekjes van het beslag. Verhit wat boter in een koekenpan en voeg hier steeds een soeplepel beslag aan toe en zorg ervoor dat de hele pan bedekt is met beslag. Zodra de bovenkant begint te stollen kun je de pannenkoek omdraaien en de andere kant nog even bakken. Leg de pannenkoeken op een bord en houd deze warm. Herhaal dit met de rest van het beslag totdat je alle pannenkoeken gebakken hebt.

Hak de pistachenoten fijn en snijd eventueel stervormpjes uit de banaan.

Gebruik 3 dunne pannenkoekjes om een kerstboom te maken. Vouw hiervoor de pannenkoek eerst dubbel. Doe wat slagroom op de ene helft van de pannenkoek en vouw nogmaals dubbel zodat je een driehoek vorm krijgt. Leg drie pannenkoeken half op elkaar om een kerstboom te vormen.

Maak met de chocoladesaus slingers over de kerstboom pannenkoeken en versier met de banaan sterretjes, granaatappelpitjes en pistachenoten de ‘boom’. Maak af met wat kokosrasp of poedersuiker.

Tip: ook leuk om meerdere toppings klaar te zetten en aan de ontbijttafel samen je eigen kerstboom te versieren.

8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!