Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kerstkoekjes

Goed recept voor krokante kerstkoekjes met amandel, ook leuk voor in de boom

 
 
Ingrediënten
175 gr bloem + beetje om te bestuiven
Snufje bakpoeder
75 gr suiker
½ zakje vanillesuiker
1 eetl koud water
75 gr boter
40 gr amandelen, fijngemalen
½ losgeklopt ei
Snufje kaneel
Snufje zout
 
Decoratie ideeën:
Glazuur
Paar eetl geschaafde amandelen
Gesmolten chocolade
Decoreerstiften
 
Materialen
Bakpapier
Mixer met deeghaken
 
Bereiding
Meng de bloem, gemalen amandelen, vanillesuiker, suiker, snufje bakpoeder, kaneel en zout in een kom. Snijd de boter in stukjes en voeg samen met het koude water en het halve ei toe. Kneed het deeg met een mixer met deeghaken goed door. Kneed het daarna nog kort met je handen door tot egaal deeg en zet daarna afgedekt een half uur in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Bestuif een werkvalk met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte. Steek er vormpjes uit in verschillende vormen. Optioneel; maak een klein gaat je in het koekje zodat je hem kan ophangen in de kerstoom. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes hierop.
Bak ze in 10 minuten gaar. Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen.
 
Voor decoratie kun je 3 eelt poedersuiker met een paar druppels water mengen en zo een glazuur maken. Strijk de koekjes in met het glazuur en bestrooi met wat geschaafde amandelen.
 
Ook zijn er decoratiestiften verkrijgbaar waarmee je bijvoorbeeld met de kinderen de koekjes kunt versieren. Of smelt chocolade au bain marie en bestrijk de koekjes hiermee en bestrooi met verschillende suikerdecoratie.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×