Koolhydraatarme cannelloni bolognese

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Bolognesesaus
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Begin met het maken van de bolognese saus. Snijd hiervoor de champignons en paprika’s in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.

 Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie. Bak hierin de knoflook en ui aan. Voeg daarna de paprika en champignons toe en bak dit even mee. Vervolgens voeg je het paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Bak dit ca. 1 minuut mee met het groenten mengsel. Ten slotte voeg je de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en (vegetarisch) gehakt toe. Laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Voeg als laatste de verse basilicum toe aan de saus en haal deze daarna van het vuur.

 Ondertussen maak je de courgettes klaar door deze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken te snijden. Ook bereid je het spinazie-ricotta mengsel voor door de spinazie in een pan te bakken totdat deze slinkt. Laat de spinazie goed uitlekken en druk eventueel het vocht eruit met een lepel. Meng de spinazie in een kom samen met de ricotta, citroensap, peper en zout.

 Nu ga je de ovenschotel opbouwen. Verdeel het spinazie-ricotta mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg een courgetteplak op een snijplank en verdeel hier een beetje van de bolognese saus overheen. Rol de courgetteplak voorzichtig op. Zet het rolletje in de ovenschaal bovenop het spinazie-ricotta mengsel. Herhaal dit met alle courgetteplakken.

 Bestrooi de rolletjes met de geraspte mozzarella en zet voor ca. 20 minuten in de oven.

 Courgette cannelloni bolognese
104 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.