Ga naar de inhoud
Koolhydraatarme cannelloni bolognese

Koolhydraatarme cannelloni bolognese

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

1 U + 20 M oventijd

Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 courgettes
  • 400 gr spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 2 eetlepel citroensap
  • snuf peper en zout
  • 100 gr geraspte mozzarella

Bolognesesaus

  • 2 paprika's
  • 250 gr champignons
  • 1 ui ( rode )
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree ( 70 gr )
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 200 gr gehakt ( vegetarisch )
  • 1 Handje verse basilicum

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Mandoline of kaasschaaf

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Begin met het maken van de bolognese saus. Snijd hiervoor de champignons en paprika’s in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.


    Courgette cannelloni bolognese Courgette cannelloni bolognese Courgette cannelloni bolognese
  2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie. Bak hierin de knoflook en ui aan. Voeg daarna de paprika en champignons toe en bak dit even mee. Vervolgens voeg je het paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Bak dit ca. 1 minuut mee met het groenten mengsel. Ten slotte voeg je de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en (vegetarisch) gehakt toe. Laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Voeg als laatste de verse basilicum toe aan de saus en haal deze daarna van het vuur.


    Courgette cannelloni bolognese Courgette cannelloni bolognese Courgette cannelloni bolognese
  3. Ondertussen maak je de courgettes klaar door deze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken te snijden. Ook bereid je het spinazie-ricotta mengsel voor door de spinazie in een pan te bakken totdat deze slinkt. Laat de spinazie goed uitlekken en druk eventueel het vocht eruit met een lepel. Meng de spinazie in een kom samen met de ricotta, citroensap, peper en zout.


    Courgette cannelloni bolognese Courgette cannelloni bolognese Courgette cannelloni bolognese
  4. Nu ga je de ovenschotel opbouwen. Verdeel het spinazie-ricotta mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg een courgetteplak op een snijplank en verdeel hier een beetje van de bolognese saus overheen. Rol de courgetteplak voorzichtig op. Zet het rolletje in de ovenschaal bovenop het spinazie-ricotta mengsel. Herhaal dit met alle courgetteplakken.


  5. Bestrooi de rolletjes met de geraspte mozzarella en zet voor ca. 20 minuten in de oven.