Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Koolrolletjes met gehakt

Heerlijk koolhydraatarm ovenrecept voor Chinese koolrolletjes in tomatensaus gevuld met gehakt

Ingrediënten
  • 1 Chinese kool
  • 500 gr gehakt
  • 500 ml tomatensaus
  • 1 ei
  • peper en zout
  • Paar eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel tijm
  • Handje geraspte kaas
  • 125 gr champignons

Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de koolbladeren los en neem ca 12 mooie grote exemplaren en kook deze 2 tot 3 minuutjes en laat daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in kleine stukjes en bak deze een paar minuutjes in een koekenpan. Meng het ei, tijm, peper, zout en wat paneermeel door het gehakt. Schep daarna ook de gebakken champignons er door.

Kneed 12 ovaalvormige balletjes van het gehakt en leg deze op een koolblad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem verder op. Doe de tomatensaus in een hele grote of 2 middelgrote ovenschalen en leg de koolrolletjes er in. Bestrooi met wat kaas naar smaak. Bak de koolrolletjes ca 35 min in de oven. Check of het gehakt goed gaar is. Lekker met aardappeltjes of een pasta.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×