Ga naar de inhoud
Koolrolletjes met gehakt

Koolrolletjes met gehakt

Heerlijk koolhydraatarm ovenrecept voor Chinese koolrolletjes in tomatensaus gevuld met gehakt

35 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 Chinese kool
  • 500 gr gehakt
  • 500 ml tomatensaus
  • 1 ei
  • peper en zout
  • Paar eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel tijm

  • Handje geraspte kaas
  • 125 gr champignons

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de koolbladeren los en neem ca 12 mooie grote exemplaren en kook deze 2 tot 3 minuutjes en laat daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in kleine stukjes en bak deze een paar minuutjes in een koekenpan. Meng het ei, tijm, peper, zout en wat paneermeel door het gehakt. Schep daarna ook de gebakken champignons er door.


  2. Kneed 12 ovaalvormige balletjes van het gehakt en leg deze op een koolblad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem verder op. Doe de tomatensaus in een hele grote of 2 middelgrote ovenschalen en leg de koolrolletjes er in. Bestrooi met wat kaas naar smaak. Bak de koolrolletjes ca 35 min in de oven. Check of het gehakt goed gaar is. Lekker met aardappeltjes of een pasta.