
Geroosterde aardappels uit de oven
Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd
15 M + 35 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 kg aardappels met schil ( (bv krieltjes) )
-
2 takjes rozemarijn
-
2 takjes tijmāØ
-
1 theelepel geraspte knoflook
-
1 theelepel gedroogde peterselie
-
6 eetlepels olie
-
1 rode ui
-
Peper en zeezout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappels goed en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm. Hak de rozemarijn en ris de tijm van het takjes. Voeg beide in een kommetje en giet hierbij de olie. Voeg vervolgens ook de geraspte knoflook en gedroogde peterselie toe aan het kommetje. Breng dit op smaak met peper en zeezout. Schil de rode ui, halveer deze en snijd halve ringen van de ui. Neem een ovenschaal en verdeel hier de aardappeltjes en rode ui overheen.
-
Voeg de kruidenolie er aan toe en meng goed door met een lepel. Zorg dat alle aardappeltjes bedekt zijn met een beetje kruidenolie. Bak de aardappeltjes in ongeveer 35 minuten goudbruin.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
368 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 280
- vet 12 gr
- verzadigd vet 1.8 gr
- koolhydraten 38 gr
- w.v. suikers 2.4 gr
- vezels 4.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.6 gr
Ook lekker