Geroosterde aardappels uit de oven

Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd

Bijgerecht 15 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappels goed en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm. Hak de rozemarijn en ris de tijm van het takjes. Voeg beide in een kommetje en giet hierbij de olie. Voeg vervolgens ook de geraspte knoflook en gedroogde peterselie toe aan het kommetje. Breng dit op smaak met peper en zeezout. Schil de rode ui, halveer deze en snijd halve ringen van de ui. Neem een ovenschaal en verdeel hier de aardappeltjes en rode ui overheen.

  2. Voeg de kruidenolie er aan toe en meng goed door met een lepel. Zorg dat alle aardappeltjes bedekt zijn met een beetje kruidenolie. Bak de aardappeltjes in ongeveer 35 minuten goudbruin.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
359 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.