Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Geroosterde aardappels uit de oven

Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappels goed en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm. Hak de rozemarijn en ris de tijm van het takjes. Voeg beide in een kommetje en giet hierbij de olie. Voeg vervolgens ook de geraspte knoflook en gedroogde peterselie toe aan het kommetje. Breng dit op smaak met peper en zeezout. Schil de rode ui, halveer deze en snijd halve ringen van de ui. Neem een ovenschaal en verdeel hier de aardappeltjes en rode ui overheen.

 Voeg de kruidenolie er aan toe en meng goed door met een lepel. Zorg dat alle aardappeltjes bedekt zijn met een beetje kruidenolie. Bak de aardappeltjes in ongeveer 35 minuten goudbruin.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×