Kumpir

Deze Turkse kumpir is een gevulde aardappel met een romige, kazige aardappelpuree afgemaakt met verschillende toppings en een knoflooksaus van Turkse yoghurt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Voor de topping
Knoflooksaus

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een paar inkepingen in de aardappel waar later de aardappel opengesneden wordt. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze in de oven voor 60 minuten.

 Maak ondertussen de toppings en de knoflooksaus klaar. Voor de knoflooksaus; snijd 2 teentjes knoflook fijn en meng deze samen met de Turkse yoghurt, citroensap en peper en zout. Zet deze in de koelkast tot gebruik. Snijd de rode ui fijn, de tomaat en augurken in stukjes. Snijd ook de verse peterselie fijn. Doe deze in aparte schaaltjes en doe ook de maïs, wortel en olijven in aparte schaaltjes.

 Wanneer de aardappelen klaar zijn, haal deze uit de oven en test of ze gaar genoeg zijn. Ze zijn gaar wanneer je er makkelijk in kunt prikken. Snijd de aardappelen over de lengte open waar je de inkepingen gemaakt hebt. Zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Prak met een vork de binnenkant van de aardappel en voeg per aardappel een klontje boter toe, 1 grote eetlepel geraspte kaas en een snufje zout. Prak dit tot een romige aardappelpuree in de aardappel en houd de schil intact. Herhaal dit bij alle aardappelen.

 Het is leuk om de kumpir met de toppings apart te serveren, zo kan iedereen zijn eigen aardappel vullen met zijn eigen toppings. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf van tevoren afmaken. Verdeel dan de toppings, de maïs, augurk, rode ui, tomaat, wortel en olijven over de aardappels en maak af met de knoflooksaus, verse peterselie en eventueel sriracha naar smaak.

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!