Kumpir

Deze Turkse kumpir is een gevulde aardappel met een romige, kazige aardappelpuree afgemaakt met verschillende toppings en een knoflooksaus van Turkse yoghurt

Hoofdgerecht 20 min + 60 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Voor de topping

Knoflooksaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een paar inkepingen in de aardappel waar later de aardappel opengesneden wordt. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze in de oven voor 60 minuten.

  2. Maak ondertussen de toppings en de knoflooksaus klaar. Voor de knoflooksaus; snijd 2 teentjes knoflook fijn en meng deze samen met de Turkse yoghurt, citroensap en peper en zout. Zet deze in de koelkast tot gebruik. Snijd de rode ui fijn, de tomaat en augurken in stukjes. Snijd ook de verse peterselie fijn. Doe deze in aparte schaaltjes en doe ook de maïs, wortel en olijven in aparte schaaltjes.

  3. Wanneer de aardappelen klaar zijn, haal deze uit de oven en test of ze gaar genoeg zijn. Ze zijn gaar wanneer je er makkelijk in kunt prikken. Snijd de aardappelen over de lengte open waar je de inkepingen gemaakt hebt. Zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Prak met een vork de binnenkant van de aardappel en voeg per aardappel een klontje boter toe, 1 grote eetlepel geraspte kaas en een snufje zout. Prak dit tot een romige aardappelpuree in de aardappel en houd de schil intact. Herhaal dit bij alle aardappelen.

  4. Het is leuk om de kumpir met de toppings apart te serveren, zo kan iedereen zijn eigen aardappel vullen met zijn eigen toppings. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf van tevoren afmaken. Verdeel dan de toppings, de maïs, augurk, rode ui, tomaat, wortel en olijven over de aardappels en maak af met de knoflooksaus, verse peterselie en eventueel sriracha naar smaak.

Heeft het gesmaakt?
42 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!