Ga naar de inhoud
Lactosevrije kwarktaart

Lactosevrije kwarktaart

Een heerlijke kwarktaart, maar dan lactosevrij en met een knapperige bodem van speculoos koekjes.

15 M + 4 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 155 gr speculoos koekjes ( + 3 extra voor garnering )
  • 50 gr lactosevrije boter ( of plantaardig )
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 gr lactosevrije kwark ( of plantaardig )
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 2 theelepels Speculaas kruiden
  • 100 gr lactosevrije of vegan roomkaas

Materiaal

  • Springvorm ( 20 cm )
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de boter en laat afkoelen. Zet eventueel in de koelkast om het afkoelen te versnellen.


  2. Vet de springvorm in met boter of milde olijfolie en bekleed de bodem met bakpapier.


  3. Maal vervolgens de koekjes fijn met een keukenmachine samen met de gesmolten afgekoelde boter.


  4. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel en zet vervolgens de springvorm in de koelkast.


  5. Laat de gelatine blaadjes weken in koud water. Haal de gelatine eruit en knijp goed uit. Leg ze in een pannetje en voeg 2,5 eetlepel warm water toe. Verwarm de gelatine roerend tot die helemaal is opgelost.


  6. Haal van het vuur en voeg een beetje van de kwark toe en meng erdoorheen. Doe het mengsel vervolgens bij de rest van de kwark.


  7. Voeg dan ook de suiker, vanille aroma, speculaas kruiden en roomkaas toe.


  8. Meng tot een egaal gehaal en verdeel dit over de bodem.


  9. Zet voor minstens 4 uur of een hele nacht in de koelkast.


  10. De volgende dag kruimel je er nog 3 speculoos koekjes overheen.