
Lactosevrije kwarktaart
Een heerlijke kwarktaart, maar dan lactosevrij en met een knapperige bodem van speculoos koekjes.
15 M + 4 U
Ingrediƫnten
Voor personen
-
155 gr speculoos koekjes ( + 3 extra voor garnering )
-
50 gr
-
8 blaadjes gelatine
-
500 gr lactosevrije kwark ( of plantaardig )
-
100 gr witte basterdsuiker
-
1 theelepel vanille aroma
-
2 theelepels Speculaas kruiden
-
100 gr lactosevrije of vegan roomkaas
Materiaal
-
Springvorm ( 20 cm )
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Smelt de boter en laat afkoelen. Zet eventueel in de koelkast om het afkoelen te versnellen.
-
Vet de springvorm in met boter of milde olijfolie en bekleed de bodem met bakpapier.
-
Maal vervolgens de koekjes fijn met een keukenmachine samen met de gesmolten afgekoelde boter.
-
Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel en zet vervolgens de springvorm in de koelkast.
-
Laat de gelatine blaadjes weken in koud water. Haal de gelatine eruit en knijp goed uit. Leg ze in een pannetje en voeg 2,5 eetlepel warm water toe. Verwarm de gelatine roerend tot die helemaal is opgelost.
-
Haal van het vuur en voeg een beetje van de kwark toe en meng erdoorheen. Doe het mengsel vervolgens bij de rest van de kwark.
-
Voeg dan ook de suiker, vanille aroma, speculaas kruiden en roomkaas toe.
-
Meng tot een egaal gehaal en verdeel dit over de bodem.
-
Zet voor minstens 4 uur of een hele nacht in de koelkast.
-
De volgende dag kruimel je er nog 3 speculoos koekjes overheen.
Heeft het gesmaakt?
31 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 11 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 27 gr
- w.v. suikers 16 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.25 gr
Ook lekker