Lactosevrije kwarktaart

Een heerlijke kwarktaart, maar dan lactosevrij en met een knapperige bodem van speculoos koekjes.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Smelt de boter en laat afkoelen. Zet eventueel in de koelkast om het afkoelen te versnellen.

Vet de springvorm in met boter of milde olijfolie en bekleed de bodem met bakpapier.

Maal vervolgens de koekjes fijn met een keukenmachine samen met de gesmolten afgekoelde boter.

Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel en zet vervolgens de springvorm in de koelkast.

Laat de gelatine blaadjes weken in koud water. Haal de gelatine eruit en knijp goed uit. Leg ze in een pannetje en voeg 2,5 eetlepel warm water toe. Verwarm de gelatine roerend tot die helemaal is opgelost.

Haal van het vuur en voeg een beetje van de kwark toe en meng erdoorheen. Doe het mengsel vervolgens bij de rest van de kwark.

Voeg dan ook de suiker, vanille aroma, speculaas kruiden en roomkaas toe.

Meng tot een egaal gehaal en verdeel dit over de bodem.

Zet voor minstens 4 uur of een hele nacht in de koelkast.

De volgende dag kruimel je er nog 3 speculoos koekjes overheen.

2 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!