Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lente pasta met garnalen

Lekker pastagerecht met spaghetti, garnalen en tomaat in een romige saus geserveerd met een pluk sla

Ingrediënten
180 gr pasta
150 tot 200 gr grote gepelde garnalen
3 tomaten
3 teentjes knoflook, fijngesneden
Paar takjes verse basilicum
100 ml room
2 sjalotjes, fijn gehakt
scheut witte wijn
handje sla
2 eetlepels parmezaanse kaas vlokken
olie of boter om te bakken
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar in een ruime hoeveelheid water. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de waterige gedeeltes en de pitjes. Snijd de rest van het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie of boter in een grote pan en fruit de knoflook en de sjalotjes aan.
 
lente pasta met garnalen 01
lente pasta met garnalen 01
lente pasta met garnalen 01
lente pasta met garnalen 01
Voeg een paar minuten de garnalen mee en bak ze 2 minuten mee. Blus ze af met een scheut witte wijn. Laat de alcohol verdampen en giet dan de room er bij. Breng de garnalen en de roomsaus op smaak met peper en zout en voeg de blaadjes basilicum toe.
 
lente pasta met garnalen 01
lente pasta met garnalen 01
lente pasta met garnalen 01
lente pasta met garnalen 01
Schep de gekookte spaghetti en 2/3 van de stukjes tomaatjes er door en verwarm even mee. Serveer de pasta met een pluk sla, de overige blokjes tomaat en de parmezaanse kaas.

 

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst