Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Brownies basisrecept

Het perfecte basisrecept voor lekkere smeuïge chocolade brownies met krokante stukjes walnoot

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in of bekleed met bakpapier. Smelt de boter samen met beide soorten chocolade in een pannetje. Ik doe dit au bain-marie (in een kom op een pannetje met kokend water) zodat de chocolade niet kan verbranden.

 Klop ondertussen de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker in 2 a 3 minuten luchtig met de mixer. Doe het chocolademengsel bij de opgeklopte eieren en klop dit met een garde door. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit er luchtig doorheen. Hak de walnoten grof. Voeg ¾ toe aan het beslag en schep er door heen. Giet in de vorm en bestrooi met de rest van de walnoten.

 Bak de brownies in ca. 30 a 35 minuten gaar. Hij mag nog nat en smeuïg zijn van binnen maar niet vloeibaar. Vaak wordt hij nog iets steviger als hij is afgekoeld.

 Tips voor het maken van brownies:

 Vervang de walnoten ook eens door hazelnoten of pecannoten.

 Wil je een intensere chocoladesmaak ga dan voor 400 gr pure chocolade i.p.v. 200 gr puur en 200 melk.

brownies

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×