Brownies basisrecept

Het perfecte basisrecept voor lekkere smeuïge chocolade brownies met krokante stukjes walnoot

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in of bekleed met bakpapier. Smelt de boter samen met beide soorten chocolade in een pannetje. Ik doe dit au bain-marie (in een kom op een pannetje met kokend water) zodat de chocolade niet kan verbranden.

 Klop ondertussen de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker in 2 a 3 minuten luchtig met de mixer. Doe het chocolademengsel bij de opgeklopte eieren en klop dit met een garde door. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit er luchtig doorheen. Hak de walnoten grof. Voeg ¾ toe aan het beslag en schep er door heen. Giet in de vorm en bestrooi met de rest van de walnoten.

 Bak de brownies in ca. 30 a 35 minuten gaar. Hij mag nog nat en smeuïg zijn van binnen maar niet vloeibaar. Vaak wordt hij nog iets steviger als hij is afgekoeld.

 Tips voor het maken van brownies:

 Vervang de walnoten ook eens door hazelnoten of pecannoten.

 Wil je een intensere chocoladesmaak ga dan voor 400 gr pure chocolade i.p.v. 200 gr puur en 200 melk.

264 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.