Brownies basisrecept

Het perfecte basisrecept voor lekkere smeuïge chocolade brownies met krokante stukjes walnoot

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in of bekleed met bakpapier. Smelt de boter samen met beide soorten chocolade in een pannetje. Ik doe dit au bain-marie (in een kom op een pannetje met kokend water) zodat de chocolade niet kan verbranden.

 Klop ondertussen de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker in 2 a 3 minuten luchtig met de mixer. Doe het chocolademengsel bij de opgeklopte eieren en klop dit met een garde door. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit er luchtig doorheen. Hak de walnoten grof. Voeg ¾ toe aan het beslag en schep er door heen. Giet in de vorm en bestrooi met de rest van de walnoten.

 Bak de brownies in ca. 30 a 35 minuten gaar. Hij mag nog nat en smeuïg zijn van binnen maar niet vloeibaar. Vaak wordt hij nog iets steviger als hij is afgekoeld.

 Tips voor het maken van brownies:

 Vervang de walnoten ook eens door hazelnoten of pecannoten.

 Wil je een intensere chocoladesmaak ga dan voor 400 gr pure chocolade i.p.v. 200 gr puur en 200 melk.

brownies
253 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.