Vegetarische groente curry

Milde vegetarische groentecurry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de zoete aardappel in blokjes van ca 2 a 3 cm en kook deze 5 minuutjes in een pan met water en giet af. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de broccoli ook 4 minuutjes in een pan met water en spoel daarna af onder de koude kraan.

  2. Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Bak dit in een grote wokpan met een beetje olie. Voeg de kruidenpasta toe. Giet dan de kokosmelk erbij en roer goed door.

  3. Voeg de zoete aardappel, broccoli en tomaat in blokjes toe en laat 10 minuutjes zachtjes mee pruttelen. Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en cashewnoten toe. Garneer met peterselie of koriander.

  4. Tip: je kunt ook een andere currypasta nemen met een pittige of Thaise smaak. Dit recept is glutenvrij mits de currypasta ook glutenvrij is.

Heeft het gesmaakt?
238 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!