
Vegetarische groente curry
Milde vegetarische groentecurry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika
40 M
Ingrediƫnten: Vegetarische groente curry
Voor personen
-
1 x curry pasta Indiase korma ( b.v. Fairtrade )
-
200 ml kokosmelk
-
1 ui
-
1 teen knoflook
-
250 gr broccoli
-
1 paprika's
-
250 gr zoete aardappel
-
handje cashewnoten
-
150 gr kikkererwten
-
1 tomaten
-
Koriander of peterselie om te garneren
-
Lekker met: rijst, raita en/of naanbrood
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Vegetarische groente curry
-
Snijd de zoete aardappel in blokjes van ca 2 a 3 cm en kook deze 5 minuutjes in een pan met water en giet af. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de broccoli ook 4 minuutjes in een pan met water en spoel daarna af onder de koude kraan.
-
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Bak dit in een grote wokpan met een beetje olie. Voeg de kruidenpasta toe. Giet dan de kokosmelk erbij en roer goed door.
-
Voeg de zoete aardappel, broccoli en tomaat in blokjes toe en laat 10 minuutjes zachtjes mee pruttelen. Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en cashewnoten toe. Garneer met peterselie of koriander.
-
Tip: je kunt ook een andere currypasta nemen met een pittige of Thaise smaak. Dit recept is glutenvrij mits de currypasta ook glutenvrij is.
Heeft het gesmaakt?
243 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 370
- vet 22 gr
- verzadigd vet 11 gr
- koolhydraten 33 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 9 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker