Ga naar de inhoud
Mexicaans taco pannetje

Mexicaans taco pannetje

Lekker kruidig Mexicaans taco pannetje met een mengsel van groenten, maïs en bonen in tomatensaus geserveerd met taco chips om in te dippen.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr kidneybonen
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 140 gr maïs
  • 300 ml tomatensaus
  • 1 handje taco chips
  • 125 ml zure room
  • 1 avocado
  • Optioneel: koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan. Snijd de paprika in stukjes en bak 3 minuutjes mee. Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe. Schep de tacokruiden er door.


  2. Schenk de tomatensaus erdoor en laat het mengsel een paar minuutjes zachtjes pruttelen.


  3. Snijd de avocado in partjes en hak de koriander fijn. Serveer het Mexicaanse pannetje op tafel met de avocado, zure room, taco chips (er in en apart er naast) en koriander. Gebruik de taco chips om lekker te dippen.


  4. Tip: serveer er wat rijst bij of voeg wat (vega) kip of gehakt toe voor een vullende maaltijd.


  5. Check voor een glutenvrij recept of de taco chips glutenvrij is.