Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde champignons bolognese

In dit recept wordt de bekende bolognesesaus gebruikt als vulling voor champignons, een heerlijk hapje of bijgerecht!

Ingrediënten
  • 400 gr grote champignons
  • 150 gr gehakt
  • 50 gr wortel
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • ½ ui
  • 2 tenen knoflook
  • handje geraspte kaas
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olie
Benodigdheden:
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Haal de steeltjes uit de champignon en maak de opening van de champignon net iets groter indien nodig. Snipper het uitje en bak deze glazig in een beetje olie. Snijd de wortel in kleine blokjes. Hak de knoflook en voeg deze aan de ui toe. Voeg na een paar minuutjes ook het gehakt en de wortel toe en bak dit rul. Voeg na ongeveer 5 minuten ook de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng dit op smaak met peper en zout.

Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Vet in de tussentijd de ovenschaal een beetje in met olie. Leg de champignons hier in en vul deze met de tomatensaus. Verdeel een beetje geraspte kaas hier over. Bak de gevulde champignons nu in ongeveer 12-15 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×