Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde champignons bolognese

In dit recept wordt de bekende bolognesesaus gebruikt als vulling voor champignons, een heerlijk hapje of bijgerecht!

Ingrediënten
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Haal de steeltjes uit de champignon en maak de opening van de champignon net iets groter indien nodig. Snipper het uitje en bak deze glazig in een beetje olie. Snijd de wortel in kleine blokjes. Hak de knoflook en voeg deze aan de ui toe. Voeg na een paar minuutjes ook het gehakt en de wortel toe en bak dit rul. Voeg na ongeveer 5 minuten ook de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng dit op smaak met peper en zout.

 Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Vet in de tussentijd de ovenschaal een beetje in met olie. Leg de champignons hier in en vul deze met de tomatensaus. Verdeel een beetje geraspte kaas hier over. Bak de gevulde champignons nu in ongeveer 12-15 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×