Gevulde champignons bolognese

In dit recept wordt de bekende bolognesesaus gebruikt als vulling voor champignons, een heerlijk hapje of bijgerecht!

Hapjes en snacks 45 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Haal de steeltjes uit de champignon en maak de opening van de champignon net iets groter indien nodig. Snipper het uitje en bak deze glazig in een beetje olie. Snijd de wortel in kleine blokjes. Hak de knoflook en voeg deze aan de ui toe. Voeg na een paar minuutjes ook het gehakt en de wortel toe en bak dit rul. Voeg na ongeveer 5 minuten ook de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng dit op smaak met peper en zout.

  2. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Vet in de tussentijd de ovenschaal een beetje in met olie. Leg de champignons hier in en vul deze met de tomatensaus. Verdeel een beetje geraspte kaas hier over. Bak de gevulde champignons nu in ongeveer 12-15 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.