Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini flammkuchen met appel en geitenkaas

Deze kleine flammkuchen, of te wel tarte flambee, met krokante bodem en topping van appel en geitenkaas is lekker als borrelsnack.

Ingrediënten
  • 500 gr bloem
  • 7 gram instant gist (1 zakje)
  • 300 ml lauwwarm water
  • Snuf zout en peper
  • 125 ml creme fraiche
  • 125 ml zure room
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 appel
  • 2 eetlepels walnoot
  • Handje rucola
  • kneepje honing

Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg het gist toe. Maak een kuil in het midden en voeg het warme water daarin toe. Kneed het deeg tot een egale bol en leg in de kom. Dek de kom af met een iets vochtige doek en zet hem op een redelijk warme plek in het huis (bij de verwarming bijvoorbeeld). Laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven op 230 graden. Verdeel het gerezen deeg in 8 bolletjes (2 of 3 grote kan natuurlijk ook). Rol een deel deeg dun uit op een bakplaat met bakpapier. Hoe dunner hoe krokanter de bodem.

Meng de crème fraiche met de zure room en verdeel de over het deeg. Beleg met dunne plakjes appel, walnoot en geitenkaas. Doe er een klein kneepje honing over. Bak de mini falmmkuchen ca 15 minuten tot ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en doe er wat rucola over.

Tip: in sommige supermarkten is ook kant en klaar flammkuchendeeg te koop van het mer Tante Fanny.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×