Club sandwich

Deze klassieke club sandwich met getoast brood, kaas, kipfilet en tomaat is een echte topper. Het is een hartige sandwich die perfect is voor een stevige lunch of een lichte avondmaaltijd. Tip: probeer eens aioli in plaats van mayonaise

Lunch recept 15 min

ingrediënten

voor 2 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rooster de sneetjes brood krokant in een broodrooster, in de pan of onder de grill.

  2. Snijd de tomaten in plakjes. Bak de plakjes spek krokant in een droge koekenpan. Snijd de plakken kaas doormidden.

  3. Neem 4 sneetjes brood en besmeer deze met de mayonaise (of aioli). Beleg met: blaadje sla, kipfilet, tomaat, kaas, gebakken spek en dek weer af met sla.

  4. Leg 2 stapeltjes op elkaar en dek de bovenkant af met de overgebleven sneetjes brood. Druk iets aan en steek er prikkers in. Snijd de club sandwich schuin doormidden en serveer eventueel met wat chips en/of een koolsalade.

  5. Tip: vervang de mayonaise eens door pesto en de plakjes kaas met mozzarella voor een Italiaanse variant

Heeft het gesmaakt?
33 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!