Zelfgemaakte mayonaise

Stap voor stap zelf mayonaise maken, als je het eenmaal hebt gedaan wil je niet meer anders.

Bijgerecht 5 min

ingrediënten

voor 1 kommetje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de eidooier in een hoge maatbeker. Voeg de mosterd, azijn en wat zout toe. Mix dit kort door elkaar met de staafmixer. Je kunt dit ook doen in een kom met garde maar dan duurt het wellicht langer. Druppel er beetje bij beetje de olie bij tot deze helemaal opgenomen. Probeer dit niet te snel te doen. Schep de zelfgemaakte mayonaise in een kommetje en serveer bijvoorbeeld bij verse frieten.

  2. Dek het kommetje goed af met vershoudfolie voor je hem in de koelkast zet.

Heeft het gesmaakt?
577 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!