Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte mayonaise

Stap voor stap zelf mayonaise maken, als je het eenmaal hebt gedaan wil je niet meer anders.

Ingrediënten
  • 1 eidooier (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • snufje zout
  • Staafmixer of kom met garde

Bereiding
Doe de eidooier in een hoge maatbeker. Voeg de mosterd, azijn en wat zout toe. Mix dit kort door elkaar met de staafmixer. Je kunt dit ook doen in een kom met garde maar dan duurt het wellicht langer. Druppel er beetje bij beetje de olie bij tot deze helemaal opgenomen. Probeer dit niet te snel te doen. Schep de zelfgemaakte mayonaise in een kommetje en serveer bijvoorbeeld bij verse frieten.

Dek het kommetje goed af met vershoudfolie voor je hem in de koelkast zet.

Beoordeling (73 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes