Ga naar de inhoud
Zelfgemaakte mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise

Stap voor stap zelf mayonaise maken, als je het eenmaal hebt gedaan wil je niet meer anders.

5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor kommetje

  • 1 eidooier ( op kamertemperatuur )
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • snufje zout
  • Staafmixer of kom met garde

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de eidooier in een hoge maatbeker. Voeg de mosterd, azijn en wat zout toe. Mix dit kort door elkaar met de staafmixer. Je kunt dit ook doen in een kom met garde maar dan duurt het wellicht langer. Druppel er beetje bij beetje de olie bij tot deze helemaal opgenomen. Probeer dit niet te snel te doen. Schep de zelfgemaakte mayonaise in een kommetje en serveer bijvoorbeeld bij verse frieten.


  2. Dek het kommetje goed af met vershoudfolie voor je hem in de koelkast zet.