Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini worstenbroodjes

Deze kleine worstenbroodjes zijn een heerlijk borrelhapje om uit te delen en ook nog eens binnen een uurtje klaar

Ingrediënten
  • 250 gr mager rundergehakt
  • 10 vellen deeg voor hartige taart
  • 1 ei
  • 1 sjalotje
  • 3 a 4 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • snuf paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding
Laat de vellen deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Hak het sjalotje fijn en meng met het gehakt. Voeg de mosterd, peper, zout en paprikapoeder toe en schep door elkaar. Klop het ei los en voeg de helft toe aan het gehakt. Voeg dan wat paneermeel toe om het gehaktmengsel stevig te krijgen.

Kneed 20 kleine worstjes, met ongeveer de lengte van de helft van een plakje deeg. Snijd de vellen deeg 1 x doormidden en leg een worstje vooraan op een helft en rol hem er losjes in. Druk de naden goed dicht en gebruik eventueel een beetje water. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk ze met het resterende ei en bak de ca 25 min in de oven. Lekker met wat tomatenketchup.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×