Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mosterdsoep met zalm crostini’s

Mooi en lekker voorgerecht voor de kerst: romige mosterdsoep met toastjes met zalm en komkommer

 
Ingredienten
1 ui
2 teentjes knoflook
150 gr prei, in ringetjes
200 gr aardappels
1 liter water
2 groentebouillon tabletten
2 theelepels grove pittige mosterd (naar smaak)
olie of boter
100 ml room
alfalfa om te garneren
 
1 stokbrood (12 sneetjes)
12 schijfjes komkommer
100 gr gerookte zalm
1 klein bakje kruidenroomkaas
 
Materialen
6 glaasjes (ca 150 ml)
staafmixer
 
Bereiding
Snipper de ui en de knoflook en fruit even aan in wat olie of boter. Voeg de prei toe en bak kort mee. Giet het water er bij en voeg de groentebouillon tabletten en aardappels in stukjes toe. Voeg ook de mosterd toe, dit kan naar smaak. Kook de soep ca 15 minuten.
 
mosterdsoep 01
mosterdsoep 01
mosterdsoep 01
mosterdsoep 01
Rooster ondertussen de sneetjes stokbrood krokant in pan of oven. Besmeer met wat kruiden roomkaas. Beleg met een plakje komkommer. Neem een stukje zalm en rol dit op tot een soort bloem. Leg op het broodje. Pureer daarna met een staafmixer fijn en roer de room er door. Verdeel de soep over 6 glaasjes en doe wat alfalfa er in en serveer met de zalm crostini's.
 
Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel