Linzensoep

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Hak de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Snijd de wortel in stukjes en bleekselderij in plakjes. Voeg toe aan de pan en roerbak een paar minuten mee. Voeg het paprikapoeder, kaneel en komijn toe. Doe dan de tomatenblokjes erbij en de rode linzen. Giet het water erbij en doe het bouillonblokje er in.

 Breng de linzensoep aan de kook en kook ongeveer 25 minuten. Pureer de soep fijn met de staafmixer. Je kunt hem wat grover laten of helemaal fijn mixen. Roer de Griekse yoghurt los en schep voor het serveren in de linzensoep en garneer met koriander.

 

 Deze linzensoep is lekker als lunch maar is ook vullend als avondmaal, eventueel met wat brood of salade er bij.

 

914 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!