Noedel salade met tofu

Deze koude noedel salade is een makkelijke vegetarische maaltijd met veel groenten en in ketjap gemarineerde tofu. Vanaf €1,47 per persoon maak je dit heerlijke én makkelijke recept al klaar.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes en marineer in ketjap tot deze gebakken worden.

  2. Voeg een kleine laag water in de pan en breng opnieuw met een snuf zout aan de kook. Kook hier de doperwten in 5 tot 6 minuten gaar en spoel af met koud water.

  3. Meng de doperwten met de noedels en de peen julienne.

  4. Snijd de rode peper in ringen en meng in een kommetje met de sojasaus. Verdeel vervolgens de sojasaus over de noedels als dressing.

  5. Snijd de rode ui in ringen en bak deze samen met de tofu in ongeveer 5 minuten in een koekenpan met een eetlepel zonnebloemolie krokant.

  6. Verdeel de tofu en uien over de noedelsalade.

  7. Hak de pinda’s in stukjes en garneer de salade hiermee.

  8. Budgettip: In plaats van peen julienne kun je ook bospenen kopen en ze zelf raspen. Dat scheelt net iets in prijs. Ook voor ingrediënten zoals sojasaus en ketjap zou je een grotere verpakking kunnen kopen. Dat is in verhouding goedkoper. Doe dit alleen als je zeker weet dat je het vaker gaat gebruiken, anders is het (letterlijk) weggegooid geld.

  9. Dit recept is gemaakt door Jaimy.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!