
Noedels met bimi en mango
Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr bimi
-
180 gr noedels ( udon )
-
1 bak tofu a 325 gr
-
1 eetlepel limoensap
-
Scheutje sojasaus
-
1 eetlepel honing ( of agavesiroop )
-
Handje cashewnoten
-
275 gr mango
-
1 rode peper
-
Scheutje sesamolie
Matrialen
-
Keukenpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de tofu in blokjes en leg op een stuk keukenpapier. Dek af met nog meer keukenpapier en druk zo veel mogelijk vocht er uit. Je kunt er ook iets zwaars opleggen en een kwartiertje laten staan. Kook de noedels volgens de verpakking. Hak de rode peper fijn en meng samen met het sojasaus en sesamolie met de uitgelekte tofublokjes.
-
Verhit een (wok)pan. Bak de tofu met de marinade op hoog vuur tot dat hij iets begint te kleuren en licht krokant wordt. Voeg de bimi toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg de mango in stukjes toe en roer de honing en limoensap er door. Voeg als laatste de noedels en cashewnoten toe en schep er door heen en warm nog even mee.
-
Tip: Je kunt ook vaak kant en klare roerbak reepjes tofu kopen in de winkel. Deze hoef je niet uit te laten lekken en te kruiden.
Heeft het gesmaakt?
45 stemmen
Ook lekker