Noedels met bimi en mango

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Matrialen

Bereiding

 Snijd de tofu in blokjes en leg op een stuk keukenpapier. Dek af met nog meer keukenpapier en druk zo veel mogelijk vocht er uit. Je kunt er ook iets zwaars opleggen en een kwartiertje laten staan. Kook de noedels volgens de verpakking. Hak de rode peper fijn en meng samen met het sojasaus en sesamolie met de uitgelekte tofublokjes.

 Verhit een (wok)pan. Bak de tofu met de marinade op hoog vuur tot dat hij iets begint te kleuren en licht krokant wordt. Voeg de bimi toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg de mango in stukjes toe en roer de honing en limoensap er door. Voeg als laatste de noedels en cashewnoten toe en schep er door heen en warm nog even mee.

 Tip: Je kunt ook vaak kant en klare roerbak reepjes tofu kopen in de winkel. Deze hoef je niet uit te laten lekken en te kruiden.

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.