Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Noedels met tofu

 
Vegatarisch en gezond recept met tofu en broccoli
 
Ingrediënten
250 gr noedles
350 gr broccoli in roosjes
2 stengels bleekselderij
75 ml Ketjap Manis
2 eetl sojasaus
1 eel olijf of wokolie
Paar druppels tabasco
Peper en zout
2 tenen knoflook
250 gr champignons
50 gr cashewnoten
375 gr tofu
 
Bereiding:
Bereid de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking. Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Hak de bleekselderij en champignons in stukjes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Doe de ketjap, sojasaus, knoflook, tabasco, zout en peper in een kom en meng de tofu, champignons en bleekselderij er door. Verhit de olie in een hapjespan of wok en schud de kom met de tofu, groente en marinade om in de pan. Bak 5 minuutjes goed aan. Schep dan de noedels en broccoli er voorzichtig door en laat nog 3 minuten zachtjes bakken. Strooi als laatste de cashewnoten er over.
Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel