Ga naar de inhoud
Vegetarische noedels met tofu

Vegetarische noedels met tofu

Lekker en eenvoudig recept voor vegetarische noedels met tofu. Heerlijk makkelijke Oosterse roerbak met noedels, broccoli en tofu in een lekkere woksaus.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 180 gr noedels
  • 180 gr roerbak tofu
  • 250 gr broccoliroosjes
  • 125 gr champignons ( in plakjes )
  • handje cashewnoten
  • 0.5 rode peper naar smaak
  • 75 ml teriyakisaus ( of andere smaak )
  • olie om te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. In plaats van stukjes roerbak tofu te kopen kun je ook een blok tofu kopen, deze goed laten uitlekken en er zo veel mogelijk vocht uit persen en deppen. Snijd de tofu daarna in kleine stukjes.


    noedels_tofu noedels_tofu noedels_tofu
  2. Kook de broccoliroosjes 3 minuutjes voor en laat daarna uitlekken. Verhit een beetje olie in een (wok)pan op hoog vuur en blokjes roerbak de tofu hierin. Voeg de fijngesneden rode peper toe naar smaak. Bak ook de champignons mee. Voeg de broccoli toe en bak een paar minuutjes mee.


  3. Kook de noedels gaar. Voeg de woksaus toe aan de roerbak en warm even door. Schep de noedels door de roerbak en garneer het gerecht met cashewnoten.