Ovenschotel chili con carne met pasta

Zelfgemaakte chili con carne met pasta gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Hoofdgerecht 35 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en bak deze in een grote (wok)pan met een beetje olie of margarine. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg 2 eetlepels van de chili con carne kruidenmix toe. Snijd de rode paprika’s in stukjes en bak een paar minuten mee.

  2. Doe dan de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Kook ondertussen ook de pasta gaar.

  3. Doe dan de bonen en mais bij de tomatensaus met gehakt en roer goed door. Schep dan de pasta er door. Doe de helft van het mengsel in een grote ingevette ovenschaal. Schep hier wat hoopjes van de creme fraiche op.

  4. Doe de andere helft van de chili con carne met pasta erop en schep op de bovenkant weer wat hoopjes creme fraiche. Bestrooi vervolgens royaal met kaas en bak de ovenschotel met chili con carne en pasta 20 minuten in de oven.

  5.  
    Tip: Lekker met een frisse salade. Dit recept is ook ideaal om te maken van een restje chili con carne van de vorige dag.

Heeft het gesmaakt?
280 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!