
Ovenschotel chili con carne met pasta
Zelfgemaakte chili con carne met pasta gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas
35 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
250 gr pasta
-
1 ui
-
2 rode paprikaās
-
2 eetlepels chili con carne kruidenmix
-
1 eetlepels olijfolie
-
300 gr rundergehakt
-
300 gr rode/bruine bonen
-
1 blik tomatenblokjes ( a 400 gr )
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
1 klein blikje maĆÆs ( a 150 gr )
-
250 ml crĆØme fraĆ®che
-
75 gr geraspte kaas
Benodigdheden:
-
Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en bak deze in een grote (wok)pan met een beetje olie of margarine. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg 2 eetlepels van de chili con carne kruidenmix toe. Snijd de rode paprikaās in stukjes en bak een paar minuten mee.
-
Doe dan de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel 10 minuten pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Kook ondertussen ook de pasta gaar.
-
Doe dan de bonen en mais bij de tomatensaus met gehakt en roer goed door. Schep dan de pasta er door. Doe de helft van het mengsel in een grote ingevette ovenschaal. Schep hier wat hoopjes van de creme fraiche op.
-
Doe de andere helft van de chili con carne met pasta erop en schep op de bovenkant weer wat hoopjes creme fraiche. Bestrooi vervolgens royaal met kaas en bak de ovenschotel met chili con carne en pasta 20 minuten in de oven.
-
Tip: Lekker met een frisse salade. Dit recept is ook ideaal om te maken van een restje chili con carne van de vorige dag.
Heeft het gesmaakt?
282 stemmen
Ook lekker