Ga naar de inhoud
Overnight oats met banaan

Overnight oats met banaan

Een gezond en makkelijk ontbijt van havermout met banaan en (amandel)melk dat je een nachtje in de koelkast laat staan. De volgende dag hoef je alleen een lekkere topping toe te voegen van bijvoorbeeld fruit, noten en zaden.

5 M + 6 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor persoon

  • 45 gr havermout
  • 100 ml (amandel)melk
  • snuf kaneel
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 85 gr (plantaardige) yoghurt
  • 1 banaan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

Bereiding

  1. Prak de banaan en voeg de amandelmelk toe, meng goed.


  2. Voeg ook de plantaardige yoghurt, kaneel, vanille extract en havermout toe.


  3. Meng alles goed en zet het mengsel in een afgedekt bakje voor een nachtje in de koelkast.


  4. De volgende ochtend top je het af met jouw favoriete toppings zoals noten, vers fruit, pindakaas of granola.