Ga naar de inhoud
Paas cupcakes met chocolade eitjes

Paas cupcakes met chocolade eitjes

Lekkere luchtige cakejes met een chocolade toef van botercrème gedecoreerd met paaseitjes. Leuk voor de paasbrunch!

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr suiker
  • 100 gr boter ( op kamertemperatuur )
  • 2 eieren ( op kamertemperatuur )
  • 2 eetlepels melk
  • Snuf zout

Botercrème en toppings

  • 150 gr boter
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel cacao
  • 24 kleine paaseitjes ( bijvoorbeeld van M&M )

Materiaal

  • Mixer
  • muffin bakvorm
  • Muffin papiertjes
  • spuitzak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.


  3. Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 minuten door.


  4. Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.


  5. Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes. Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔.


  6. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 à 25 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.


  7. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.


  8. Maak ondertussen de botercrème. Mix de boter romig in een kom. Voeg de poedersuiker, cacao en de melk toe en mix erdoor.


  9. Vul de spuitzak met de chocolade boter crème en spuit toeven op de cupcakes.


  10. Decoreer met wat kleine paaseitjes en sprinkles.