Paas cupcakes met chocolade eitjes

Lekkere luchtige cakejes met een chocolade toef van botercrème gedecoreerd met paaseitjes. Leuk voor de paasbrunch!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Botercrème en toppings
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.

Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 minuten door.

Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.

Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes. Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔.

Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 à 25 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de botercrème. Mix de boter romig in een kom. Voeg de poedersuiker, cacao en de melk toe en mix erdoor.

Vul de spuitzak met de chocolade boter crème en spuit toeven op de cupcakes.

Decoreer met wat kleine paaseitjes en sprinkles.

8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!