Paas cupcakes met chocolade eitjes
Lekkere luchtige cakejes met een chocolade toef van botercrème gedecoreerd met paaseitjes. Leuk voor de paasbrunch!
25 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
100 gr zelfrijzend bakmeel
-
100 gr suiker
-
100 gr boter ( op kamertemperatuur )
-
2 eieren ( op kamertemperatuur )
-
2 eetlepels melk
-
Snuf zout
Botercrème en toppings
-
150 gr boter
-
150 gr poedersuiker
-
1 eetlepel melk
-
1 eetlepel cacao
-
24 kleine paaseitjes ( bijvoorbeeld van M&M )
Materiaal
-
Mixer
-
muffin bakvorm
-
Muffin papiertjes
-
spuitzak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.
-
Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 minuten door.
-
Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.
-
Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes. Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔.
-
Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 à 25 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.
-
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
-
Maak ondertussen de botercrème. Mix de boter romig in een kom. Voeg de poedersuiker, cacao en de melk toe en mix erdoor.
-
Vul de spuitzak met de chocolade boter crème en spuit toeven op de cupcakes.
-
Decoreer met wat kleine paaseitjes en sprinkles.
Heeft het gesmaakt?
42 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Paasrecepten 2024