Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paasbrood krans

Lekkere tip voor de paasbrunch; vers gebakken paasbrood met gekookt eitje

Ingrediënten
275 gr bloem + om te bestuiven
1 zakje gedroogde gist a 7 gram
125 ml lauwe melk
50 gr suiker
1 klein eitje
Rasp van 1 citroen
50 gr boter gesmolten
Snufje zout
1 eierdooier
3 eelt glazuur (poedersuiker met een paar druppels water)
Versieringen zoals amandelschaafsel of paaseitjes
3 hardgekookte eitjes
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Roer de gist door de lauwwarme melk. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet de melk met gist er in en roer met een houten lepel de bloem er langzaam door. Voeg de gesmolten boter, suiker, citroenrasp, ei en snufje zot toe en kneed het daarna met je handen tot een samenhangend deeg. Als het deeg nog iets te plakkerig is voeg je een beetje bloem toe. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het op een warme plaatst rijzen totdat de volume verdubbeld is (ongeveer 30 minuten). Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Verdeel het deeg in 3 stukken. Verdeel ieder stuk nogmaals in 3 stukken. Draai van de stukken dunne slierten op een met bloem bestoven werkvlak. Maak een vlecht hiermee en draai deze in een rondje (houd er wel rekeing mee dat je genoeg ruimte houd in het midden voor het gekookte ei, het deeg zet ook nog wat uit onder het bakken). Maak de uiteindes van de slierten aan elkaar vast zodat er een krans ontstaat. Herhaal dit totdat je 3 kransen hebt. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met eierdooier. Bak het brood 20 minuten in de oven totdat het gaar en luchtig is. Haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen. Bestrijk ze met wat glazuur en versier ze naar eigen smaak. Leg een gekookt eitje in het midden. Lekker met wat roomboter.
 
 

 

Beoordeling (12 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×