Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paddenstoelenbouillon

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Ingrediënten
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gr paddenstoelen (bv. shiitake, oesterzwam)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1200 ml water
  • scheutje olie
Knoflookcroutons:
  • 2 pistoletjes (of ander brood)
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • olijfolie

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie in een soeppan. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 3 minuutjes mee. Giet het water erbij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen hierin en voeg de laurierblaadjes toe.

Kook de paddenstoelenbouillon 10 minuutjes. Snijd ondertussen het brood in blokjes en besprenkel met een beetje olie en voeg de knoflook toe. Schep door elkaar. Rooster de stukjes brood in een droge pan krokant. Serveer de paddenstoelenbouillon met de knoflook croutons.

paddenstoelenbouillon soep www.leukerecepten.nl

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×