Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paddenstoelenbouillon

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Ingrediënten
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gr paddenstoelen (bv. shiitake, oesterzwam)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1200 ml water
  • scheutje olie
Knoflookcroutons:
  • 2 pistoletjes (of ander brood)
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • olijfolie

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie in een soeppan. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 3 minuutjes mee. Giet het water erbij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen hierin en voeg de laurierblaadjes toe.

Kook de paddenstoelenbouillon 10 minuutjes. Snijd ondertussen het brood in blokjes en besprenkel met een beetje olie en voeg de knoflook toe. Schep door elkaar. Rooster de stukjes brood in een droge pan krokant. Serveer de paddenstoelenbouillon met de knoflook croutons.

paddenstoelenbouillon soep www.leukerecepten.nl

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×