Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paddenstoelenbouillon

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Ingrediënten
Knoflookcroutons:

Bereiding

 Snipper de ui, knoflook en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie in een soeppan. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 3 minuutjes mee. Giet het water erbij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen hierin en voeg de laurierblaadjes toe.

 Kook de paddenstoelenbouillon 10 minuutjes. Snijd ondertussen het brood in blokjes en besprenkel met een beetje olie en voeg de knoflook toe. Schep door elkaar. Rooster de stukjes brood in een droge pan krokant. Serveer de paddenstoelenbouillon met de knoflook croutons.

paddenstoelenbouillon soep www.leukerecepten.nl

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×