Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paddenstoelenbouillon

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Ingrediënten
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gr paddenstoelen (bv. shiitake, oesterzwam)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1200 ml water
  • scheutje olie
Knoflookcroutons:
  • 2 pistoletjes (of ander brood)
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • olijfolie

Bereiding
Snipper de ui, knoflook en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie in een soeppan. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 3 minuutjes mee. Giet het water erbij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen hierin en voeg de laurierblaadjes toe.

Kook de paddenstoelenbouillon 10 minuutjes. Snijd ondertussen het brood in blokjes en besprenkel met een beetje olie en voeg de knoflook toe. Schep door elkaar. Rooster de stukjes brood in een droge pan krokant. Serveer de paddenstoelenbouillon met de knoflook croutons.

paddenstoelenbouillon soep www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×