
Paddenstoelenbouillon
Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 groente bouillonblokjes
-
2 blaadjes laurier
-
250 gr paddenstoelen ( bv. shiitake, oesterzwam )
-
250 gr kastanjechampignons
-
2 tenen knoflook
-
1 grote ui
-
1200 ml water
-
scheutje olie
Knoflookcroutons:
-
2 pistoletjes ( of ander brood )
-
1 uitgeperste teen knoflook
-
olijfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui, knoflook en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie in een soeppan. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 3 minuutjes mee. Giet het water erbij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen hierin en voeg de laurierblaadjes toe.
-
Kook de paddenstoelenbouillon 10 minuutjes. Snijd ondertussen het brood in blokjes en besprenkel met een beetje olie en voeg de knoflook toe. Schep door elkaar. Rooster de stukjes brood in een droge pan krokant. Serveer de paddenstoelenbouillon met de knoflook croutons.
Heeft het gesmaakt?
99 stemmen
Ook lekker