Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

Pasta met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijke maaltijd van pasta in een romige saus met kip, groente en een vleugje citroen. Een makkelijk recept voor doordeweeks!

Glutenvrije chocolade taartjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 2 uur afkoelen
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk recept voor glutenvrije chocolade kokos taartjes met een krokante bodem en een zachte vulling

Gezonde wrap rolletjes met hummus
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 10-12 stuks
  • *

Deze vegan tortilla rolletjes, gemaakt van volkoren wraps zijn gevuld met hummus, geroosterde aubergine en paprika. Een gezond en lekker hapje of tussendoortje

Mini preitaartjes met feta
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Deze schattige mini preitaartjes maak je makkelijk in een muffinvorm en zijn ideaal voor een high tea of om mee te nemen.

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Boeuf bourguignon
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept voor deze klassieke Franse stoofschotel met rundvlees, champignons en aardappels gestoofd in o.a. rode wijn.

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Plaattaart met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

Oranje paprika feta spread
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 20 stuks
  • *

Deze spread gemaakt van feta en geroosterde rode paprika’s kleur heerlijk oranje. De spread is erg lekker op een toastje of stukje stokbrood

Quinoa met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een gezond en lekker recept van quinoa en geroosterde bloemkool met kerrie. Heerlijk met knapperige amandelen, zoete rozijnen en hartige geitenkaas.

Verse tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Gevulde paprika’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Makkelijke maaltijd van gevulde paprika's uit de oven met een kruidig gehaktmengsel gegratineerd met kaas

Franse uiensoep
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Koolhydraatarme shepherds pie
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Wat kun je wel en niet invriezen + handige tips!
  • 23-01-2020
  • 9 reacties
  • Jaimy Van Dijke

Soms vind ik het best lastig om te bepalen wat wel of niet in de diepvries bewaard kan worden. Daarom ging ik op onderzoek uit. Dit zijn mijn tips voor eten bewaren in de vriezer!

Vis met kruidenkorstje en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere maaltijd van vis met een krokant kruidenkorstje uit de oven geserveerd in een romige paprikasaus

Glutenvrije cake met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 50 min oventijd
  • 10 plakken
  • *

Een heerlijke glutenvrije appelcake gevuld met stukjes appel, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden.

Plaatpizza met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Boemboe rendang
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 kilo vlees
  • *

Maak zelf makkelijk een kruidenpasta / boemboe voor rendang met ingrediënten uit de supermarkt, een heerlijke basis voor Indische rendang

Hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken. Deze stamppot is op basis van aardappels, wortel en ui en wordt daarom ook vaak peen en uien genoemd.

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Vis in parmaham uit de oven
  • 19-01-2020
  • 0 reacties
  • Jaimy Van Dijke

In dit boek word je geïnspireerd om na een lange werkdag een lekkere en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Recepten die allemaal in de oven gemaakt worden en geschikt zijn voor het hele gezin, inclusief kids! Het boek is ingedeeld in verschillende categorieën namelijk; vlees, gevogelte, vis, vegetarisch, veganistisch, bijgerechten en salades en lekker zoet. Op deze manier is er voldoende variatie in het boek en is er voor ieder wat wils. Het zijn allemaal snelle en eenvoudige gerechten, de oven doet immers het werk!