Quiche met wortel

Deze quiche is niet alleen een mooi plaatje om te zien maar hij smaakt ook nog eens heerlijk en is ideaal voor een gezellige brunch.

Lunch recept 25 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Schrap de wortels zo nodig schoon. Halveer ze over de lengte en kook ze 5 minuten in een pan met water.

  2. Vet de vorm in met boter. Bekleed de vorm met het deeg. Bestrooi het paneermeel over de bodem. Leg de voorgekookte wortels in de vorm. Hak de pistache grof en bestrooi de wortel hiermee.

  3. Klop de eieren met de room en een snuf tijm, peper en zout. Giet het mengsel over de wortels. Bak de wortel quiche 30 minuten in de oven. Garneer de quiche voor het serveren met tuinkers.

  4. Tip: in plaats van een rechthoekige quichevorm kun je ook een ovenschaal bekleden met bakpapier of een ronde quichevorm gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!