
Quiche met wortel
Deze quiche is niet alleen een mooi plaatje om te zien maar hij smaakt ook nog eens heerlijk en is ideaal voor een gezellige brunch.
25 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
5 plakken hartig taart deeg ( ontdooid )
-
250 gr lange wortels
-
1 eetlepel paneermeel
-
3 eieren
-
150 ml kookroom of slagroom
-
snuf peper en zout
-
snuf tijm
-
2 eetlepels pistachenootjes ( ongezouten )
-
Tuinkers om te garneren
-
boter + om in te vetten
Benodigdheden
-
Quichevorm van ca 28 cm lang
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Schrap de wortels zo nodig schoon. Halveer ze over de lengte en kook ze 5 minuten in een pan met water.
-
Vet de vorm in met boter. Bekleed de vorm met het deeg. Bestrooi het paneermeel over de bodem. Leg de voorgekookte wortels in de vorm. Hak de pistache grof en bestrooi de wortel hiermee.
-
Klop de eieren met de room en een snuf tijm, peper en zout. Giet het mengsel over de wortels. Bak de wortel quiche 30 minuten in de oven. Garneer de quiche voor het serveren met tuinkers.
-
Tip: in plaats van een rechthoekige quichevorm kun je ook een ovenschaal bekleden met bakpapier of een ronde quichevorm gebruiken.
Heeft het gesmaakt?
51 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 30 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 35 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 10 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker