Romige spinazieschotel met ei

Deze ovenschotel met laagjes aardappel, romige spinazie en ei is een lekkere vegetarische maaltijd!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten in een pannetje met water. Kook de aardappelschijfjes ca. 8 minuten beetgaar. Ontdooi de spinazie a la creme in een pannetje of in de magnetron.

 Vet een ovenschotel in met een beetje boter of margarine. Verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem. Bestrooi met een snuf zout. Breng het spinazie mengsel op smaak met knoflook, peper en zout. Verdeel over de aardappelschijfjes. Halveer de eieren en druk in de ovenschotel zodat ze goed en diep in het spinazie mengsel zitten. Smelt de boter en besprenkel de bovenzijde en de eieren met de boter.

 Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 Tip: voeg bijvoorbeeld gebakken spekjes toe of geruld gehakt aan de spinazie om een versie te maken met vlees.

spinazie-schotel-met-ei
167 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.