Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige spinazieschotel met ei

Deze ovenschotel met laagjes aardappel, romige spinazie en ei is een lekkere vegetarische maaltijd!

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten in een pannetje met water. Kook de aardappelschijfjes ca. 8 minuten beetgaar. Ontdooi de spinazie a la creme in een pannetje of in de magnetron.

 Vet een ovenschotel in met een beetje boter of margarine. Verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem. Bestrooi met een snuf zout. Breng het spinazie mengsel op smaak met knoflook, peper en zout. Verdeel over de aardappelschijfjes. Halveer de eieren en druk in de ovenschotel zodat ze goed en diep in het spinazie mengsel zitten. Smelt de boter en besprenkel de bovenzijde en de eieren met de boter.

 Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 Tip: voeg bijvoorbeeld gebakken spekjes toe of geruld gehakt aan de spinazie om een versie te maken met vlees.

spinazie-schotel-met-ei

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×