Romige spinazieschotel met ei

Deze ovenschotel met laagjes aardappel, romige spinazie en ei is een lekkere vegetarische maaltijd!

Hoofdgerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten in een pannetje met water. Kook de aardappelschijfjes ca. 8 minuten beetgaar. Ontdooi de spinazie a la creme in een pannetje of in de magnetron.

  2. Vet een ovenschotel in met een beetje boter of margarine. Verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem. Bestrooi met een snuf zout. Breng het spinazie mengsel op smaak met knoflook, peper en zout. Verdeel over de aardappelschijfjes. Halveer de eieren en druk in de ovenschotel zodat ze goed en diep in het spinazie mengsel zitten. Smelt de boter en besprenkel de bovenzijde en de eieren met de boter.

  3. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

  4. Tip: voeg bijvoorbeeld gebakken spekjes toe of geruld gehakt aan de spinazie om een versie te maken met vlees.

Heeft het gesmaakt?
220 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!