Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige spinazieschotel met ei

Deze ovenschotel met laagjes aardappel, romige spinazie en ei is een lekkere vegetarische maaltijd!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten in een pannetje met water. Kook de aardappelschijfjes ca. 8 minuten beetgaar. Ontdooi de spinazie a la creme in een pannetje of in de magnetron.

 Vet een ovenschotel in met een beetje boter of margarine. Verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem. Bestrooi met een snuf zout. Breng het spinazie mengsel op smaak met knoflook, peper en zout. Verdeel over de aardappelschijfjes. Halveer de eieren en druk in de ovenschotel zodat ze goed en diep in het spinazie mengsel zitten. Smelt de boter en besprenkel de bovenzijde en de eieren met de boter.

 Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 Tip: voeg bijvoorbeeld gebakken spekjes toe of geruld gehakt aan de spinazie om een versie te maken met vlees.

spinazie-schotel-met-ei

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×