Pizza rolletjes

Lekkere snack van opgerolde pizzarolletjes met salami en paprika, een ideale borrelsnack op een feestje!

Hapjes en snacks 20 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 20 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 210 graden. Laat het pizzadeeg iets ontdooien, het is fijn als het nog wat stevig is ivm het snijden later.

  2. Druk de plakjes pizzadeeg aan elkaar, 5 naast elkaar en 2 in de breedte zodat je een grote rechthoek krijgt. Je kunt ook 2 vellen aan elkaar plakken en deze beleggen als je er minder wil maken.

  3. Besmeer deze met pizzasaus, laat de randen vrij. Beleg met de plakken salami. Snijd de gegrilde paprika in reepjes en verdeel over de salami. Bestrooi met kaas en rol het pizzadeeg voorzichtig op, druk niet te hard.

  4. Snijd met een scherp de rol in plakjes (ca 20 stuks) en leg deze op een bakplaat. Gaat het snijden lastig, leg de rol dan even in de koelkast zodat deze wat steviger wordt. Bak de pizzarolletjes ca. 15 tot 20 minuten goudbruin.

  5. Serveer de rolletjes direct of bewaar ze in een afgesloten trommel en warm ze voor het serveren weer een paar minuten op in de oven. Of eet ze koud.

  6. Tip: vervang de salami door vegetarische variant of bijvoorbeeld  door dunne plakjes champignons.

Heeft het gesmaakt?
112 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!