Pasta met bloemkool en spekjes

Pasta met geroosterde bloemkool en gebakken spekjes in een lekkere romige witte saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden of verwarm de Airfryer op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in een kom en voeg een scheutje olijfolie, tijm, peper en zout toe en schep door elkaar. Verdeel over een bakplaat en rooster 20 minuten in de oven of 12 minuten in de Airfryer. Kook ondertussen de pasta gaar en verwarm de erwtjes. Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan. Giet de pasta af en vang het kookvocht op.

 Doe de pasta terug in de pan en roer de creme fraiche er door. Voeg een scheutje van het kookvocht toe tot er een smeuïge saus is ontstaan. Schep ook de geroosterde bloemkool, uitgebakken spekjes en erwtjes toe en meng door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en garneer met wat parmezaanse kaas.

116 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.