Pasta met raapstelen

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti gaar. Hak de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een pan. Voeg de knoflook toe en wat chilivlokken naar smaak.

  2. Snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de uiteinden/worteltjes van de raapstelen. Giet de spaghetti af. Roer de spaghetti door de olie met knoflook in de pan. Voeg de tomaatjes toe en de raaptelen. Schep erdoor en verwarm 2 a 3 minuutjes mee tot de raapstelen iets geslonken zijn. Breng de spaghetti met raapstelen op smaak met peper en zout.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pasta en druppel er voor het serveren de rest van de olie over. Bestrooi met de pijnboompitten.

Heeft het gesmaakt?
25 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!