Pasta met raapstelen

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Kook de spaghetti gaar. Hak de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een pan. Voeg de knoflook toe en wat chilivlokken naar smaak.

Snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de uiteinden/worteltjes van de raapstelen. Giet de spaghetti af. Roer de spaghetti door de olie met knoflook in de pan. Voeg de tomaatjes toe en de raaptelen. Schep erdoor en verwarm 2 a 3 minuutjes mee tot de raapstelen iets geslonken zijn. Breng de spaghetti met raapstelen op smaak met peper en zout.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pasta en druppel er voor het serveren de rest van de olie over. Bestrooi met de pijnboompitten.

Pasta met raapstelen

12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.