Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas

Romige vegetarische ovenschotel met broccoli en knapperige stukjes walnoot gegratineerd met een laagje kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta gaar met een snufje zout en vang het kookvocht bij het afgieten op. Kook ook de broccoliroosjes 5 minuten in water en giet daarna af.

 Doe de gekookte pasta in een kom en voeg de kruidenroomkaas toe en roer erdoor. Voeg ca. 100 ml van het pasta kookvocht toe. Schep de voorgekookte roosjes broccoli erdoor. Snijd de gedroogde tomaatjes en walnoten in stukjes en voeg ook toe aan het pasta mengsel. Schep alles goed door elkaar en doe in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet de ovenschaal nog 25 minuten in de oven.

 Tip: deze ovenschotel is vegetarisch maar je kunt ook stukjes kip toevoegen. Of vervang de broccoli eens door bloemkool.

316 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.