Ga naar de inhoud
Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas

Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas

Romige vegetarische ovenschotel met broccoli en knapperige stukjes walnoot gegratineerd met een laagje kaas

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr penne ( of andere pasta )
  • 500 gr broccoli ( in roosjes )
  • 400 gr kruidenroomkaas cuisine
  • handje geraspte kaas
  • 10 gedroogde tomaatjes
  • 75 gr walnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta gaar met een snufje zout en vang het kookvocht bij het afgieten op. Kook ook de broccoliroosjes 5 minuten in water en giet daarna af.


    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
  2. Doe de gekookte pasta in een kom en voeg de kruidenroomkaas toe en roer erdoor. Voeg ca. 100 ml van het pasta kookvocht toe. Schep de voorgekookte roosjes broccoli erdoor. Snijd de gedroogde tomaatjes en walnoten in stukjes en voeg ook toe aan het pasta mengsel. Schep alles goed door elkaar en doe in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet de ovenschaal nog 25 minuten in de oven.


    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
  3. Tip: deze ovenschotel is vegetarisch maar je kunt ook stukjes kip toevoegen. Of vervang de broccoli eens door bloemkool.