Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pesto aardappels uit de oven

Varieer eens met aardappelen en bereid ze in de oven met pesto en parmezaanse kaas

Ingredienten
1 kilo vastkokende aardappels
2 eetl groene pesto
Zeezout
75 gr parmezaanse kaas, geraspt 
 
Benodigdheden
Ovenschaal
  
Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Laat bij voorkeur de schil er om heen. Snijd de aardappels in stukken van ca 4 cm. Stoom de aardappels 25 minuten of kook ze 12 minuten in water. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
 
pesto_aardappelen_01.jpg
pesto_aardappelen
pesto_aardappelen
 
Schep de pesto door de voorgekookte aardappels. Bestrijk een ovenschaal met een dun laagje olie en doe de aardappels er in. Bestrooi met een snufje zeezout en de geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20 min in de oven.   

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×