Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pesto aardappels uit de oven

Varieer eens met aardappelen en bereid ze in de oven met pesto en parmezaanse kaas

Ingredienten
1 kilo vastkokende aardappels
2 eetl groene pesto
Zeezout
75 gr parmezaanse kaas, geraspt 
 
Benodigdheden
Ovenschaal
  
Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Laat bij voorkeur de schil er om heen. Snijd de aardappels in stukken van ca 4 cm. Stoom de aardappels 25 minuten of kook ze 12 minuten in water. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
 
pesto_aardappelen_01.jpg
pesto_aardappelen
pesto_aardappelen
 
Schep de pesto door de voorgekookte aardappels. Bestrijk een ovenschaal met een dun laagje olie en doe de aardappels er in. Bestrooi met een snufje zeezout en de geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20 min in de oven.   

 

Beoordeling (49 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl