Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pesto aardappels uit de oven

Varieer eens met aardappelen en bereid ze in de oven met pesto en parmezaanse kaas

Ingredienten
1 kilo vastkokende aardappels
2 eetl groene pesto
Zeezout
75 gr parmezaanse kaas, geraspt 
 
Benodigdheden
Ovenschaal
  
Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Laat bij voorkeur de schil er om heen. Snijd de aardappels in stukken van ca 4 cm. Stoom de aardappels 25 minuten of kook ze 12 minuten in water. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
 
pesto_aardappelen_01.jpg
pesto_aardappelen
pesto_aardappelen
 
Schep de pesto door de voorgekookte aardappels. Bestrijk een ovenschaal met een dun laagje olie en doe de aardappels er in. Bestrooi met een snufje zeezout en de geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20 min in de oven.   

 

Beoordeling (52 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread