Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pesto aardappels uit de oven

Varieer eens met aardappelen en bereid ze in de oven met pesto en parmezaanse kaas

Ingredienten
1 kilo vastkokende aardappels
2 eetl groene pesto
Zeezout
75 gr parmezaanse kaas, geraspt 
 
Benodigdheden
Ovenschaal
  
Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Laat bij voorkeur de schil er om heen. Snijd de aardappels in stukken van ca 4 cm. Stoom de aardappels 25 minuten of kook ze 12 minuten in water. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
 
pesto_aardappelen_01.jpg
pesto_aardappelen
pesto_aardappelen
 
Schep de pesto door de voorgekookte aardappels. Bestrijk een ovenschaal met een dun laagje olie en doe de aardappels er in. Bestrooi met een snufje zeezout en de geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20 min in de oven.   

 

Beoordeling (50 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette