Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pesto aardappels uit de oven

Varieer eens met aardappelen en bereid ze in de oven met pesto en parmezaanse kaas

Ingredienten
1 kilo vastkokende aardappels
2 eetl groene pesto
Zeezout
75 gr parmezaanse kaas, geraspt 
 
Benodigdheden
Ovenschaal
  
Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Laat bij voorkeur de schil er om heen. Snijd de aardappels in stukken van ca 4 cm. Stoom de aardappels 25 minuten of kook ze 12 minuten in water. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
 
pesto_aardappelen_01.jpg
pesto_aardappelen
pesto_aardappelen
 
Schep de pesto door de voorgekookte aardappels. Bestrijk een ovenschaal met een dun laagje olie en doe de aardappels er in. Bestrooi met een snufje zeezout en de geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20 min in de oven.   

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×