Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pindakaas pannenkoekjes

Gezonde banaanpannenkoekjes met pindakaas, heerlijk als ontbijt of lunch!

Ingrediënten
  • 2 bananen
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gr havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Fijngehakte pinda’s (optioneel)

Bereiding
Mix alles (behalve pinda’s) in een blender of keukenmachine door elkaar tot een beslag. Je kunt ook eventueel de banaan met een vork prakken en met een garde mengen met de rest van de ingrediënten.

banaan_pannenkoekjes_pindakaas_01.jpg
banaan_pannenkoekjes_pindakaas_02.jpg
banaan_pannenkoekjes_pindakaas_03.jpg

Verhit een beetje boter in een pan en schenk een beetje beslag hierin in 2 hoopjes (of 1 grote, of meerdere kleine). Laat aan de overkant wat aanbakken en wacht met omdraaien tot er luchtballetjes aan de bovenkant te zien zijn. Bak ook de andere kan nog 2 a 3 minuten. Schep er op het laatst eventueel wat extra pindakaas op, deze gaat door de warmte iets smelten. Maak het feestje compleet met wat fijngehakte pinda’s.

Beoordeling (68 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel