Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pindakaas pannenkoekjes

Gezonde banaanpannenkoekjes met pindakaas, heerlijk als ontbijt of lunch!

Ingrediënten
  • 2 bananen
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gr havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Fijngehakte pinda’s (optioneel)

Bereiding
Mix alles (behalve pinda’s) in een blender of keukenmachine door elkaar tot een beslag. Je kunt ook eventueel de banaan met een vork prakken en met een garde mengen met de rest van de ingrediënten.

banaan_pannenkoekjes_pindakaas_01.jpg
banaan_pannenkoekjes_pindakaas_02.jpg
banaan_pannenkoekjes_pindakaas_03.jpg

Verhit een beetje boter in een pan en schenk een beetje beslag hierin in 2 hoopjes (of 1 grote, of meerdere kleine). Laat aan de overkant wat aanbakken en wacht met omdraaien tot er luchtballetjes aan de bovenkant te zien zijn. Bak ook de andere kan nog 2 a 3 minuten. Schep er op het laatst eventueel wat extra pindakaas op, deze gaat door de warmte iets smelten. Maak het feestje compleet met wat fijngehakte pinda’s.

Beoordeling (63 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal