Ga naar de inhoud
Pindakaas pannenkoekjes

Pindakaas pannenkoekjes

Gezonde banaanpannenkoekjes met pindakaas, heerlijk als ontbijt of lunch!

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 bananen
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gr havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Fijngehakte pinda’s ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix alles (behalve pinda’s) in een blender of keukenmachine door elkaar tot een beslag. Je kunt ook eventueel de banaan met een vork prakken en met een garde mengen met de rest van de ingrediënten.


  2. Verhit een beetje boter in een pan en schenk een beetje beslag hierin in 2 hoopjes (of 1 grote, of meerdere kleine). Laat aan de overkant wat aanbakken en wacht met omdraaien tot er luchtballetjes aan de bovenkant te zien zijn. Bak ook de andere kan nog 2 a 3 minuten. Schep er op het laatst eventueel wat extra pindakaas op, deze gaat door de warmte iets smelten. Maak het feestje compleet met wat fijngehakte pinda’s.