Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pindakaas pannenkoekjes

Gezonde banaanpannenkoekjes met pindakaas, heerlijk als ontbijt of lunch!

Ingrediënten
  • 2 bananen
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gr havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Fijngehakte pinda’s (optioneel)

Bereiding
Mix alles (behalve pinda’s) in een blender of keukenmachine door elkaar tot een beslag. Je kunt ook eventueel de banaan met een vork prakken en met een garde mengen met de rest van de ingrediënten.

banaan_pannenkoekjes_pindakaas_01.jpg
banaan_pannenkoekjes_pindakaas_02.jpg
banaan_pannenkoekjes_pindakaas_03.jpg

Verhit een beetje boter in een pan en schenk een beetje beslag hierin in 2 hoopjes (of 1 grote, of meerdere kleine). Laat aan de overkant wat aanbakken en wacht met omdraaien tot er luchtballetjes aan de bovenkant te zien zijn. Bak ook de andere kan nog 2 a 3 minuten. Schep er op het laatst eventueel wat extra pindakaas op, deze gaat door de warmte iets smelten. Maak het feestje compleet met wat fijngehakte pinda’s.

Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili