Ga naar de inhoud
Pita met pompoen en falafel

Pita met pompoen en falafel

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

10 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 grote pita broodjes
  • 1 bakje falafel ( ca 10 stuks )
  • 400 gr pompoenblokjes
  • scheutje olie
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • 100 ml yoghurt ( plantaardig )
  • 2 eetlepels citroensap
  • Handje sla ( met rode biet )
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de pompoenblokjes in een kom met een klein scheutje olie, peper, zout en komijn. Verdeel over een bakplaat en rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven op 200 graden. Bak ondertussen de falafel in een pan of ook in de oven en bak de pitabroodjes af of rooster ze in een broodrooster.


    pita falafel en pompoen www.leukerecepten.nl pita falafel en pompoen www.leukerecepten.nl pita falafel en pompoen www.leukerecepten.nl
  2. Meng de yoghurt met het citroensap en een snufje peper en zout. Snijd de pitabroodjes open en verdeel wat sla er over en vervolgens de falafel en geroosterde pompoen. Doe er wat yoghurt bij en bestrooi met pompoenpitten.