Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pita met pompoen en falafel

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

Ingrediënten
  • 5 grote pita broodjes
  • 1 bakje falafel (ca 10 stuks)
  • 400 gr pompoenblokjes
  • scheutje olie
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • Handje sla (met rode biet)
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Bereiding
Meng de pompoenblokjes in een kom met een klein scheutje olie, peper, zout en komijn. Verdeel over een bakplaat en rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven op 200 graden. Bak ondertussen de falafel in een pan of ook in de oven en bak de pitabroodjes af of rooster ze in een broodrooster.

Meng de yoghurt met het citroensap en een snufje peper en zout. Snijd de pitabroodjes open en verdeel wat sla er over en vervolgens de falafel en geroosterde pompoen. Doe er wat yoghurt bij en bestrooi met pompoenpitten.

pita falafel en pompoen www.leukerecepten.nl

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×