Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pita met vegetarische shoarma

Krokant gebakken stukjes tofu gemarineerd met shoarma kruiden in een pitabroodje met verse groenten

Ingrediënten
  • 1 bakje tofu a 375 gr
  • 1 eetlepel shoarma kruiden
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 grote pita broodjes
  • ½ komkommer
  • 200 gr fijngesneden witte kool
  • 2 tomaten
Knoflooksaus:
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Bereiding
Laat het blok tofu goed uitlekken en dep vervolgens goed droog met keukenpapier of een schone doek. Snijd de tofu in reepjes en dep nogmaals goed droog. Doe de tofureepjes in een kom en voeg de bloem en shoarmakruiden toe en meng tot ze goed bedekt zijn.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar. En voeg deze vervolgens voor de helft toe aan de witte kool. Bak de pitabroodjes af en snijd de komkommer en tomaten in plakjes. Verhit een pan op hoog vuur en verhit twee eetlepels olie hierin. Voeg de tofu toe en bak deze 5 minuten en roer regelmatig om tot ze mooi bruin en iets krokant zijn. Vul de pitabroodjes met wat koolsalade, tomaat, komkommer en vegetarische shoarma stukjes. Garneer met de overgebleven knoflooksaus of serveer deze er apart bij.

Tip: weinig tijd? Je kunt ook kant en klare tofu roerbak stukjes kopen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×