Pita met vegetarische shoarma
Krokant gebakken stukjes tofu gemarineerd met shoarma kruiden in een pitabroodje met verse groenten
40 M
Ingrediënten
Voor grote pita's of 8 kleine
-
375 gr tofu
-
1 eetlepel shoarma kruiden
-
3 eetlepels bloem
-
5 grote pita broodjes
-
0.5 komkommer
-
200 gr fijngesneden witte kool
-
2 tomaten
Knoflooksaus:
-
125 ml zure room
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 teentje knoflook ( uitgeperst )
-
1 eetlepel citroensap
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat het blok tofu goed uitlekken en dep vervolgens goed droog met keukenpapier of een schone doek. Snijd de tofu in reepjes en dep nogmaals goed droog. Doe de tofureepjes in een kom en voeg de bloem en shoarmakruiden toe en meng tot ze goed bedekt zijn.
-
Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar. En voeg deze vervolgens voor de helft toe aan de witte kool. Bak de pitabroodjes af en snijd de komkommer en tomaten in plakjes. Verhit een pan op hoog vuur en verhit twee eetlepels olie hierin. Voeg de tofu toe en bak deze 5 minuten en roer regelmatig om tot ze mooi bruin en iets krokant zijn. Vul de pitabroodjes met wat koolsalade, tomaat, komkommer en vegetarische shoarma stukjes. Garneer met de overgebleven knoflooksaus of serveer deze er apart bij.
-
Tip: weinig tijd? Je kunt ook kant en klare tofu roerbak stukjes kopen.
Heeft het gesmaakt?
49 stemmen
Ook lekker