Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pita met vegetarische shoarma

Krokant gebakken stukjes tofu gemarineerd met shoarma kruiden in een pitabroodje met verse groenten

Ingrediënten
Knoflooksaus:

Bereiding

 Laat het blok tofu goed uitlekken en dep vervolgens goed droog met keukenpapier of een schone doek. Snijd de tofu in reepjes en dep nogmaals goed droog. Doe de tofureepjes in een kom en voeg de bloem en shoarmakruiden toe en meng tot ze goed bedekt zijn.

 Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar. En voeg deze vervolgens voor de helft toe aan de witte kool. Bak de pitabroodjes af en snijd de komkommer en tomaten in plakjes. Verhit een pan op hoog vuur en verhit twee eetlepels olie hierin. Voeg de tofu toe en bak deze 5 minuten en roer regelmatig om tot ze mooi bruin en iets krokant zijn. Vul de pitabroodjes met wat koolsalade, tomaat, komkommer en vegetarische shoarma stukjes. Garneer met de overgebleven knoflooksaus of serveer deze er apart bij.

 Tip: weinig tijd? Je kunt ook kant en klare tofu roerbak stukjes kopen.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×