Pizza met perzik en ricotta
Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui
ingrediënten
Bereiding
-
Verwarm de oven op 220 graden. Bereid het deeg volgens het recept of verpakking. Snijd de uien in ringetjes en bak in een pan met een beetje boter. Voeg een kneepje honing toe en laat de uien op laag vuur karameliseren. Rol het deeg uit tot 1 grote plaattaart of 2 aparte pizza’s. Besmeer deze met ricotta en laat 1 cm van de rand vrij.
-
Snijd de perziken in partjes. Verdeel de gebakken uien erover. Bak de pizza’s 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en verdeel de plakjes parmaham, rucola, pecannootjes en basilicum er over.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!