Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza met perzik en ricotta

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

Ingrediënten
  • 1 x 450 gr Koopmans pizzabodem mix (of zelfgemaakt pizzadeeg)
  • 3 perziken
  • 250 gr ricotta
  • verse basilicum
  • 8 plakken parmaham
  • 2 rode uien
  • Kneep honing
  • 2 eetlepels pecannootjes

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Bereid het deeg volgens het recept of verpakking. Snijd de uien in ringetjes en bak in een pan met een beetje boter. Voeg een kneepje honing toe en laat de uien op laag vuur karameliseren. Rol het deeg uit tot 1 grote plaattaart of 2 aparte pizza’s. Besmeer deze met ricotta en laat 1 cm van de rand vrij.

Snijd de perziken in partjes. Verdeel de gebakken uien erover. Bak de pizza’s 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en verdeel de plakjes parmaham, rucola, pecannootjes en basilicum er over.

pizza-met-perzik-en-ricotta

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×