Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza met perzik en ricotta

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

Ingrediënten
  • 1 x 450 gr Koopmans pizzabodem mix (of zelfgemaakt pizzadeeg)
  • 3 perziken
  • 250 gr ricotta
  • verse basilicum
  • 8 plakken parmaham
  • 2 rode uien
  • Kneep honing
  • 2 eetlepels pecannootjes

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Bereid het deeg volgens het recept of verpakking. Snijd de uien in ringetjes en bak in een pan met een beetje boter. Voeg een kneepje honing toe en laat de uien op laag vuur karameliseren. Rol het deeg uit tot 1 grote plaattaart of 2 aparte pizza’s. Besmeer deze met ricotta en laat 1 cm van de rand vrij.

Snijd de perziken in partjes. Verdeel de gebakken uien erover. Bak de pizza’s 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en verdeel de plakjes parmaham, rucola, pecannootjes en basilicum er over.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×