Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza met perzik en ricotta

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden. Bereid het deeg volgens het recept of verpakking. Snijd de uien in ringetjes en bak in een pan met een beetje boter. Voeg een kneepje honing toe en laat de uien op laag vuur karameliseren. Rol het deeg uit tot 1 grote plaattaart of 2 aparte pizza’s. Besmeer deze met ricotta en laat 1 cm van de rand vrij.

 Snijd de perziken in partjes. Verdeel de gebakken uien erover. Bak de pizza’s 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en verdeel de plakjes parmaham, rucola, pecannootjes en basilicum er over.

pizza-met-perzik-en-ricotta

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99