Ga naar de inhoud
Pizza met perzik en ricotta

Pizza met perzik en ricotta

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

25 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor pizza's

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Bereid het deeg volgens het recept of verpakking. Snijd de uien in ringetjes en bak in een pan met een beetje boter. Voeg een kneepje honing toe en laat de uien op laag vuur karameliseren. Rol het deeg uit tot 1 grote plaattaart of 2 aparte pizza’s. Besmeer deze met ricotta en laat 1 cm van de rand vrij.


    pizza met perzik en ricotta www.leukerecepten.nl pizza met perzik en ricotta www.leukerecepten.nl pizza met perzik en ricotta www.leukerecepten.nl pizza met perzik en ricotta www.leukerecepten.nl
  2. Snijd de perziken in partjes. Verdeel de gebakken uien erover. Bak de pizza’s 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en verdeel de plakjes parmaham, rucola, pecannootjes en basilicum er over.