Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pizza met perzik en ricotta

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

Ingrediënten
  • 1 x 450 gr Koopmans pizzabodem mix (of zelfgemaakt pizzadeeg)
  • 3 perziken
  • 250 gr ricotta
  • verse basilicum
  • 8 plakken parmaham
  • 2 rode uien
  • Kneep honing
  • 2 eetlepels pecannootjes

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Bereid het deeg volgens het recept of verpakking. Snijd de uien in ringetjes en bak in een pan met een beetje boter. Voeg een kneepje honing toe en laat de uien op laag vuur karameliseren. Rol het deeg uit tot 1 grote plaattaart of 2 aparte pizza’s. Besmeer deze met ricotta en laat 1 cm van de rand vrij.

Snijd de perziken in partjes. Verdeel de gebakken uien erover. Bak de pizza’s 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en verdeel de plakjes parmaham, rucola, pecannootjes en basilicum er over.

pizza-met-perzik-en-ricotta

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×