Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pommes duchesse aardappeltoefjes

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven naar 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels ca. 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat een paar minuten nastomen.

 Pureer de aardappels fijn met een stamper. Pers de teentjes knoflook er bij samen met de boter, eidooier en Parmezaanse kaas. Stamp en roer er door. Voeg dan beetje bij beetje de melk er bij. Misschien heb je iets meer of minder melk nodig om een mooie smeuïge puree te maken. Breng op smaak met peper en zout.

 Doe een deel van de puree in de spuitzak. Maak mooie aardappeltoefjes op de bakplaat. Als de bakplaat vol is bak je ze ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

 Tip: je kunt ze ook al van te voren maken en bakken en voor het serveren even opwarmen in de oven.

pommes-duchesse

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99