Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pommes duchesse aardappeltoefjes

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven naar 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels ca. 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat een paar minuten nastomen.

 Pureer de aardappels fijn met een stamper. Pers de teentjes knoflook er bij samen met de boter, eidooier en Parmezaanse kaas. Stamp en roer er door. Voeg dan beetje bij beetje de melk er bij. Misschien heb je iets meer of minder melk nodig om een mooie smeuïge puree te maken. Breng op smaak met peper en zout.

 Doe een deel van de puree in de spuitzak. Maak mooie aardappeltoefjes op de bakplaat. Als de bakplaat vol is bak je ze ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

 Tip: je kunt ze ook al van te voren maken en bakken en voor het serveren even opwarmen in de oven.

pommes-duchesse

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×