Pommes duchesse aardappeltoefjes
Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas
45 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
900 gr geschilde aardappels ( kruimig )
-
3 eetlepels roomboter
-
2 teentjes knoflook
-
1 eidooier
-
50 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
-
peterselie
-
snuf peper en zout
-
150 ml melk
Benodigdheden
-
Pureestamper
-
Spuitzak met brede spuitmond
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven naar 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels ca. 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat een paar minuten nastomen.
-
Pureer de aardappels fijn met een stamper. Pers de teentjes knoflook er bij samen met de boter, eidooier en Parmezaanse kaas. Stamp en roer er door. Voeg dan beetje bij beetje de melk er bij. Misschien heb je iets meer of minder melk nodig om een mooie smeuïge puree te maken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Doe een deel van de puree in de spuitzak. Maak mooie aardappeltoefjes op de bakplaat. Als de bakplaat vol is bak je ze ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Tip: je kunt ze ook al van te voren maken en bakken en voor het serveren even opwarmen in de oven.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
79 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Kerstrecepten 2024